logo

Анна отиде на почивка в Африка и изпадна в шок от видяното на плажа там ВИДЕО

Анна отиде на почивка в Африка и изпадна в шок от видяното на плажа там ВИДЕО

Когато чуете за Африка, какво си представяте? Плаж, океан, сафари с жирафи, лъвове и зебри...

Когато чуете за Африка, какво си представяте? Плаж, океан, сафари с жирафи, лъвове и зебри. Да, това са обичайни гледки за местността. 

Младата блогърка Анна Клюева реши да посети континента именно за да се наслади на подобни изживявания. За нейна огромна изненада обаче тя откри нещо съвсем неочаквано, докато се разхожда по плажната ивица. 

Ако си мислите, че пингвините живеят само сред лед и лют студ, ще се изненадате и от откритието, което TikTok блогърът направи за себе си. Анна дойде в Африка за ваканция край океана.

На един от плажовете близо до Кейптаун момичето намира очилати пингвини. Този вид е единственият от всички пингвини, който предпочита живота в топлата, а не в студената Антарктика.

Очилатите пингвини гнездят по югозападния бряг на Африка. Въпреки че се мие от студените води на Бенгалското течение, те го харесват повече от всяко друго място на земята. Гнезденето, между другото, се случва точно през зимата - по това време на континента не е толкова горещо, колкото през лятото. И въпреки това птиците трябва да предпазват яйцата, които снасят, от прегряване.

Игра на Kancho: Защо японските деца си правят "клизма"?

Как го правят? Те копаят малка дупка в останките от разложено гуано (по същество изпражнения на птици и прилепи). Там се съхраняват ценните яйца. И след 40 дни от тях се излюпват пилета.

Очилатите пингвини се хранят със сардини и аншоа. Средно всеки индивид изяжда около половин килограм плячка дневно.

Някои особено смели туристи се опитват да се качат на плажа до тези птици. Подобно решение обаче може да бъде изпълнено с неприятни последици. Пингвините защитават потомството и атакуват тези, които според тях изглеждат заплашителни. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

LSD

LSD 07.02.2023 13:09

Близ, я ми кажете къде се намира Антарктика, бе ?

LSD

LSD 07.02.2023 13:10

Близ, я ми кажете къде се намира Антарктика, бе ?