logo

Британски вестник омайва с разказ за България

Британски вестник омайва с разказ за България

Туристите ще открият, че балканската страна има още много неща за изследване, пише изданието

Идеалната дестинация за евтина почивка за британците е една до голяма степен неизследвана държава в Европа, която е по-евтината алтернатива на Испания. Така започва статията си британското издание "Експрес", позовавайки се на проучване на известния портал за отдих и туризъм Loveholidays.

В статията се цитира главния му маркетинг директор Ал Мъри, който казва: "България разполага с редица планини, реки и езера за безстрашните пътешественици, но страната остава до голяма степен неизследвана, което я прави идеална дестинация в Източна Европа за по-приключенски настроените туристи.

По-близо, отколкото очаквате: Тази европейска дестинация се нарича „достъпна алтернатива на Малдивите“

Чистите езера и обектите на ЮНЕСКО я превръщат в идеалната държава, която можеш да опознаеш на спокойствие, без обичайните тълпи. Освен това, живописната й брегова линия предлага просторни и недокоснати плажове, които са много по-малко туристически от средиземноморските им алтернативи."

Балканската държава разполага с плажове на Черно море, планини и реки и това я прави идеалното място за изследване, твърди изданието. Британските туристи могат да летят до България за по-малко от четири часа с множество евтини директни полети от летищата в Обединеното кралство. Желаещите да отдъхват на плажа, могат да изберат Слънчев бряг. Това е най-оживеният и известен български черноморски курорт, който предоставя също така възможности за водни спортове, както и за пейнтбол, картинг и аквапарк, пише изданието. Слънчев бряг е известен с нощния си живот. Освен това, британските туристи ще намерят по-евтина бира в България, отколкото в други известни парти дестинации.

Туристите, които търсят култура, пък могат да посетят близкия крайморски град Несебър, където има древни руини и интересен Археологически музей.

Но България не е само плажове. Туристите ще открият, че балканската страна има още много неща за изследване. В столицата София те могат да се възхитят на впечатляващата катедрала "Александър Невски" или да усетят пулса на градския живот на булевард "Витоша". Една от водещите забележителности на София е Музеят на илюзиите, където гостите могат да си направят неправдоподобни снимки за своя Instagram, пише "Експрес".

Освен София, изданието препоръчва на британците да посетят и Пловдив, едно от културните средища на България, и най-вече – пловдивския творчески квартал "Капана", както и да разгледат светлинното музикално шоу в Цар Симеоновата градина.

"Не само че по-малко посещаваните дестинации обикновено са по-малко туристически, но за щастие на туристите, те често са и на по-ниска цена. Това ги прави идеален вариант за пътуващите с ограничен бюджет това лято“, заключава Ал Мъри, цитиран от "Експрес" .
 

Източник: БНР

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Largo

Largo 28.04.2023 6:39

ЕфтинУ и най УбавУ било тука, айде стига . Нали идва туристическия сезон и някой журналист от бг.дрънка щуротии уж е онзи от Англия

Иван

Иван 30.04.2023 14:35

Дават пари за рекламни статии пълни с лъжи,а не плащат на работниците си добри заплати. Евтино ама друг път. В България цените са доказано много по- високи.

Обикновен българин

Обикновен българин 20.05.2023 15:30

За чужденците винаги е било по-евтино, отколкото за българите!

larisadruzina

larisadruzina 12.10.2023 22:26

вааау