logo

Един от най-красивите плажове в Мароко, за който туристите не знаят

Един от най-красивите плажове в Мароко, за който туристите не знаят

През 2014 година световната туристическа общност го обяви за един от 40-те най-красиви на планетата

Преди няколко години един плаж в Мароко имаше всички предпоставки да се превърне в истински туристически рай. Случи му се, обаче, беда, която отбъсна посетителите и те сякаш се отказаха от него.

А това е съвсем незаслужено, тъй като там има много какво да се види и преживее и след инцидента. Но за мястото вече не се пише в пътеводителите, а повечето туристи са станали мързеливи и не си правят труда да откриват нови неща.

Плаж в известен турски курорт, който е само за жени

Този приказно красив плаж в Мароко е Лезгира. Беше известен с красивата си скална арка, известна като „Слонската арка“.

През 2014 година световната туристическа общност обяви мароканския плаж за един от 40-те най-красиви на планетата.

Скалните арки са се формирали под въздействието на морските вълни и този процес е отнел хилядолетия. Но точно морските вълни са продължили започнатото и са подкопали основата на една от арките. Първо от нея се откъсва голямо парче, а през на 23 септември 2016 година цялата скална арка се превръща в руини.

Оттогава плажът вече не е в топ дестинациите по света. Което има и своите плюсове. Основният е, че ако решите да отидете там, можете да се радвате на неочаквано спокойствие.

Как да стигнем

Най-близкото летище е в град Агадир. От там плажът е на 160 км. Има вариант за придвижване и с кола от Есауира, която се намира на около 350 км. Полетът до Агадир е по-бърз, но и по-скъп.

Хотели

Според сайтовете за резервации, по крайбрежието има едва 2-3 хотела. Храната там не е лоша, а самите стаи са обикновени, без много екстри. За сметка на това и много изгодни.

Развлечения

Като цяло тук няма много такива. На брега има няколко ATV-та, които все още не са се качвали п мароканските пътища. Те вдигат повече шум, отколкото да има някаква полза от тях.

Все още се предлага и езда на камила. Това се счита за забавление. Срещу малка сума можете да се качите върху двугърбото животно.

Остават самият плаж и ресторантите. Но трябва да знаете, че няма никакъв шанс да пиете алкохол. Ако искате някакви спиртни напитки, си купете от Есауира или Агадир, където спокойно се продават вино и алкохол.

Така че не ви остава кой знае какво за правене, освен да се разхождате по плажа, да се радвате на морето и да събирате слънчеви лъчи. Ако сте романтик, художник или фотограф, това място ще грабне сърцето ви.

Не губете време! Посетете тези невероятни места преди да са изчезнали завинаги

На това място почти няма хора, няма кой да пречи на уединението ви. Но има много какво да се снима. Като например яркочервените скали, които по залез слънце сякаш горят.

В този момент имате чувството, че сте попаднали на друга планета.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай