logo

Къде е това приказно кътче? Не е в Гърция, а някъде у нас...

Къде е това приказно кътче? Не е в Гърция, а някъде у нас...

Красива природа има по целия свят, на някои места уникална, на други впечатляваща

Не е Кранево. Не е Калиакра. Не е Бургас. Не е Приморско. Ама и Гърция не е. Напоследък сме засипани с публикации, на които текстът е комичен поради крайно неуместни сравнения, та реших да се включа в хора с тези снимки. Когато човек види някаква снимка, се интересува какво Е на снимката, а не какво НЕ Е. Това е Обзор. Устието на р. Двойница.

Този пост в социалните мрежи предизвика бурна реакция на привържениците на българското и съответно на гръцкото море. И въпреки че в него става дума за "крайно неуместни сравнения", спорът кое море е по-хубаво се разгоря отново с такава страст, че свят ни се завъртя:

Хотелиер призна: Ето защо няма туристи на морето

"Няма никакво значение! Дали ще е Бургас, Царево, Обзор, Варна. България е най-красивото море, независимо коя част на Черно море. Красива е нашата родина."

"1. На база на колко посетени други морета е това заключение "най-красивото море"...? 2. Какви са критериите, по които ги сравнявате, за да изградите тази класация???"

"Красива природа има по целия свят, на някои места уникална, на други впечатляваща. Тия изказвания с “най-красивата природа” виждам само от българи. Поствайте добре направени снимки и ги оставете да говорят сами за себе си. Но само с гол патриотизъм и хвалене не става, трябва и малко самокритика на тоя народ, да промени и разхубави страната, всеки с каквото може, а ако не може с нищо, поне да не цапа и да използва по-малко пластмаса! Все някаква стъпка напред ще е... само хвалене за нищо не е полезно".

"Устието на Дяволската река. Приморско, преди три дни."

"Наистина е дяволска, изпоядоха ме стършелите на моста и добре, че бях с личен автомобил, та фръкнах до Бургас за помощ, че иначе ни линейка, ни такси, не знам..."

"Поздравявам Ви за коментара и за снимките! Тази безумна простотия със сравненията, вече става твърде нелепа, наистина..."

"Абсолютна глупост е да се сравнява Черно море със Средиземно! Всяко от тях е красиво по своему."

"Никой не отрича, че България е красива! Не ходим на нашето прекрасно Черноморие, заради отношение, цени, качеството на услугите, бетона и това, че за едни НЕчивеци ти си просто касичка. Жалко, много жалко! Последния път, когато бях там, се чувствах като натрапник, който просто идва, изсипва си портфейла и ако възможно по-скоро да си тръгне, за да дойде следващият".

"Хайде сега - отношение, качество и цени! Нима те ругаха и изгониха? Като ходи при малаките, не си ли изсипахте портфейла или те без пари раздават? Стига с тази Византия! Кажи си, че ти е по близо до Кюстендил и това е! Нима там няма бетон, а е само люцерна! Като вземете да се..."

"Колко пъти трябва да се набие в главите на някои хора, че никой не оспорва красотата на българското черноморие и плажове, а основните критики са отправени към обслужването, включващо хотели, плажни ивици, храна, паркинги и и други екстри. Общата инфлация се е отразила доста върху умовете на собственици, концесионери и други участници в обслужването, като са изкривили представата им за нормалност."

Цените по морето: Цаца за 10 лв., почивката в Гърция не е по-евтина

Колкото и нелеп да е този спор, явно няма да свърши. Със зъби и нокти нашенецът ще продължи да изяснява, доказва и истерично да твърди, че българското или гръцкото са по-добри. В зависимост от личните си предпочитания. Не е ли време да спрем?

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Рони

Рони 08.07.2023 13:09

Еее Стига с тая Гьрция Едно време с 300 зора си трьгвахте от Черноморието Все пак всеки да прави каквото иска Но трябва да си ценим красотите на Бьлгария-да оставим другото

ПОРА

ПОРА 08.07.2023 17:29

НАИ ПОДЛИТЕ И ДОЛНИ ХОРА СА В БЪЛГАРИЯ 75 ПРОЦЕНТА ЛИЦЕМЕРИ О ЛАКОМИ ЗА ПАРИ ПОЛУГРАМОТНИ 4АЛГАРИ в ТУРЦИЯ 100 ПЪТИ ПО ДОБРИ ХОРА БЕШЕ НЯКОГА ДОБРО МОРЕТО У НАС СЕГАЕ РАЗЛИ4НО

йокин

йокин 08.07.2023 18:17

Ний байно,красотите си ценим,НЕ ЦЕНИМ,ОТНОШЕНИЕТО,на хотелиери,условията.И ВСЕ ОЩЕ ИМА ПРЕКРАСНИ МЕСТА,ЗА ПОЧИВКА,по родното Черноморие.А това място,от снимките,НЕ ТРЯБВАШЕ ДА КАЗВАТЕ КЪДЕ Е,ЗАЩОТО,ОТ ДОГОДИНА,ЩЕ ГО ОСВИНЯТ!!!

Мария Рюегг

Мария Рюегг 08.07.2023 18:24

Хубаво е на много места по света,но аз най-много обичам да ходя на Крапец и Шабленската тузла.

ИНА

ИНА 09.07.2023 13:33

Все още в бг е 35 градуса И малко дъжд има А в Гърция а в Турция ??? Ядох варена риба в Гърция 10 евро...Едното кафе в джезве е по хубавоВсичко машинно не става ...А на 40 градуса какъв плаж... Е музиката на гърците е хубаваНо нашия фолклор си е екстра...

ИНА

ИНА 09.07.2023 13:44

С това плюскане се прекалява На 35 гр кой пие алкохол.бира и Кола???За 10 дни няма да отслабнете Има вода айран ......Разходете се повече.пък тропнете по едно хорце Вечер....По добро от фитнеса