logo

Кои са най-красивите места в най-новата република в света

Кои са най-красивите места в най-новата република в света

Хората, които я посещават за първи път, бързо се влюбват в екзотичния ѝ чар

Тази република е само на един ден. Тя има площ от едва 439 кв. км, което я прави една от най-малките страни в света. Населението ѝ е под 300 000.

Независимо от всичко това, тя е едно изключително красиво място. Хората, които я посещават за първи път, бързо се влюбват в екзотичния ѝ чар. Там има всичко – от бели пясъчни плажове и цветни коралови рифове до оживен нощен живот, обилно полят с ром, и забележителна колониална архитектура.

Едва вчера Барбадос скъса официално с Великобритания и вече е република със свой президент. От 1966 г. тя е независима държава, но досега неин държавен глава беше британската кралица.

Освен певицата Риана, която още вчера беше обявена за национален греой, Барбадос има още много прелести. Вижте кои са 12-те най-красиви места на изкушаващия карибския остров.

Колко струва почивката в екзотичните дестинации, които почти всеки от нас иска да посети поне веднъж?

Плаж Рокли

На Барбадос има много плажове, но точно тази пясъчна ивица е като излязла от мечтите. Задължително е да прекарате поне един ден в мързелуване на този чудесен плаж, за да усетите истинския Барбадос.

Разположен в най-южната част на острова, той е идеален за спокоен ден, който да прекарате в плуване или видни спортове. Сапфирените води мият брега, който е обграден с поклащащи се палми, под които има удобни шезлонги.

Градината Хънтс

Покриваща геоложки разлом в земята на източната страна на острова, тази градина има невероятна колекция от цветни растения, които растат едно над друго под слънчевите лъчи. Разхождайки се в нея вие ще се изгубите сред пеещите птици, притичващите гущери и класическата музика, която се носи над всичко това.

Дивият резерват на Барбадос

Разположен в махагонова гора близо до северния бряг, този резерват е още едно красиво място, което трябва да видите. Преминавайки по каменните пътеки, които го пресичат, ще видите маймуни, елени, пауни, игуани, костенурки и какво ли още не. Повечето се разхождат свободно, но други, например змиите, се държат в затворени пространства, съобщава globalgrasshopper.com.

Бриджтаун

Столицата на Барбадос, обявена за част от културното наследство на ЮНЕСКО, е оживена и интересна и има красива колониална архитектура. С население малко над 100 000, в нея живеят повечето обитатели на острова.

Разглеждането на града може да не отнема много време, но историческият център е частта, заради която градът е в списъка на ЮНЕСКО.

Плаж Карлис

Още един от прелестните плажове на Барбадос, разположен в красив залив с форма полумесеж, има всички типични неща за карибските плажове – бял пясък, тюркоазено море, поклащащи се палми, удобни места за гмуркане и разглеждане на потънали кораби.

Манастир „Сейнт Никълъс“ („Свети Николай“)

Тази красива стара сграда е едно от трите якобински имения в Западното полукълбо и едно от местата с най-традиционна атмосфера. Част от него е плантация, друга част е музей, а трета част е дестилерия за ром, така че тук има за всекиго по нещо.

Основната сграда е построена през 1658 г. като част от плантация и тази традиция е жива и до днес. Посетителите могат да обиколят имението и красивите му градини или да хванат парния влак, който прави обиколки на имота.

Пещерата на живото цвете (Animal Flower Cave)

Тази пещера в сверния край на Барбадос е още една забележителна природна атракация на острова. До нея се стига по стъпала, издълбани в скалата, а вътре получавате възможността да направите страхотни снимки към океана през големите процепи в скалите.

Гледката отгоре е не по-малко пленителна. Между февруари и април можете да видите и мигриращи гърбати китове.

Залива Батшеба

Разположен на източния бряг на острова, където се разбиват вълните на Атлантическия океан, този залив предлага нещо различно от спокойните бели плажове със своя каменист бряг. Тук можете да видите интересни скални образувания, оформяни от разбиващите се вълни в продължение на хилядолетия. Не е много хубаво за плаж, но пък е чудно за сърф. Или за пикник сред красива природа.

Спейтстаун

Този малък град на северния бряг на Барбадос е вторият по големина на острова. Притежава свой собствен морски чар. Посетителите обожават колониалните сгради, които му придават невероятна амосфера.

Тя се подсилва още повече от преснит плодове, продавани от търговци на сенчестите улици, докато рибари разтоварват улова си на кея. Няма почти нищо общо с лъскавите селца на юг, но има своя красота и дух.

Плаж Санди Лейн

Това е един от най-популярните плажове на острова. Намира се на западния бряг и е истинска карибска идилия. Затова и на този бряг могат да се намерят едни от най-добрите плажни къщи, които могат да се наемат за почивка.

Куинс Парк

Разположен в Бриджтаун, този парк е една чудесна спирка в разходката ви из града. Тук ще откриете спокоен фонтан и колониална естрада, но най-голямата атракция е баобаб, който е на над 1000 години. Това е едно от най-големите дървета на острова и за мнозина представлява безвремието и дълголетието на Барбадос.

Нова Каледония – тропическия рай, за който не знаете почти нищо

Пещера Харисънс

В сърцето на Барбадос се намира едно зебелжително природно чудо. В тази пещера от кристализирал варовик има течащи потоци, бистра вода и високи каменни стълбове. Посещението става по два начина – обиколка в удобен вагон или, ако сте по-авантюристично настроени, като пълзите, катерите се и плувате в някои от най-тесните ѝ части.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай