logo

На плаж в Сомалия? Звучи странно, но е напълно възможно!

На плаж в Сомалия? Звучи странно, но е напълно възможно!

При думата плаж и свободно време, умовете на мнозина рисуват тюркоазено море, палмово дърво и коктейл. Във всеки случай, точно така изглежда почивката в мечтите на много туристи.

Тайните на тайландските секс богини (18+)

Но не всички страни отговарят на този критерий, дори и да имат брегова линия в протежение на много километри по море.
Сомалиленд, част от Сомалия, където наскоро пътувах, принадлежи към тези страни, пише блогърката Виктория Роготнева.


За да оцените плажа и почивката в Сомалиленд, е достатъчно да стигнете до град Бербера, който се намира в източната част на страната, в Аденския залив, Индийски океан.


От столицата Харгейса се пътува само на 3 часа по отлично шосе. Това е единственият плаж в цялата страна, а в почивните дни хората идват да си почиват в Бербера.

Как изглежда плажът в Сомалия?

За местните жители, както и за тези, които работят в Харгейса - това е може би единственият вариант. Но за тези, които са били на други плажове по света, разбира се, тук няма нищо общо...

Най-голямата минерална баня в Европа предлага страхотно изживяване и не е никак скъпо (СНИМКИ/ВИДЕО)

Почти безлюдният пясъчен плаж е покрит с отпадъци и мазут (или гориво, което се изхвърля в залива??).


Някога белият пясък е покрит с мазни черни зърна. Вярно е, че това не притеснява местните летовници  - те обичат да се веселят в пясъка и скачат във вълните.

Арктически студ ли? В най-студеното село на света животът на минус 40 градуса тече с пълна сила

По принцип, това са мъже. Жените в тази страна ходят омотани от главата до петите с цветни дрехи, и естествено не се къпят.
Единственият и скъп хотел се намира на ръба на плажа, но изобщо не ни хрумна да го погледнем ... самият плаж беше много неприятен.
Така че... Изглежда, че има всички условия в тази страна, за почивка на плажа - най-топлият океан, широка пясъчна ивица. Но няма едно основно нещо - инфраструктура, а в резултат - чистота и пригодени за къпане места.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай