logo

Най-голямата минерална баня в Европа предлага страхотно изживяване и не е никак скъпо (СНИМКИ/ВИДЕО)

Най-голямата минерална баня в Европа предлага страхотно изживяване и не е никак скъпо (СНИМКИ/ВИДЕО)

В Будапеща ходенето на баня е ритуал. В столицата на Унгария баните дават възможност на хората да отморят след тежък работен ден. Дори може да видите мъже, които играят шах във водата. А обслужването на организирано така, че дава възможност на много туристи да се запознаят с лечебните свойства на водата.

Минералната баня Сечени се счита за най-голямата в Европа. Разположена е в Градския парк, в близост до цял куп забележителности на Будапеща. Създадена е през 1913 година и е най-посещаваната и обичана туристическа атракция в столицата. Там хората разпускат, забавляват се, могат да си го позволят, а през нощта е и романтично. В добавка към чудесните лечебни минерални горещи извори, които се ползват в 18 басейна, има и 18 сауни и парни кабини, няколко вида масажни терапии, процедури за лице и още много услуги.

Всички искат да се потопят в този горещ минерален басейн под небето в сърцето на ледената земя

Необароковият дворец е построен специално за Сеченските бани. Унгария е страна на минералните бани от векове. Древните римляни първи построили минерални бани, през 16-и век турците издигнали много от известните турски бани, а през 19 и 20 век тенденцията за натурално лечение чрез водна терапия отново вдигнала популярността на мястото.

Красивата сграда, където се помещава банята е дело на архитекта Гьозо Циглер, който започнал строителството през май 1909 година. Вътре ще имате възможност да се насладите на СПА процедури в богато украсен дворец. ИДеалното място за разпускане, опознаване на местните хора, правене на бизнес и... намиране на любовта.

На открито има един голям плувен басейн, дълъг 50 метра, един малък за занимания, дълбок едва 1 метър, и басейн с минерална вода. Температурата в него е 38 градуса по Целзий.

Вътре има 11 по-малки минерални басейна, един за охлаждане и един за пълно потапяне. Водата в минералните басейни е с температура от 28 до 40 градуса.

За удобството на клиентите се предлагат цял куп козметични и медицински услуги, а сред най-екзотичните предложения саса калолечение, аквафитнес, терапия с пиене, подводен джет масаж, плуване за разкрасяване.

В този исторически СПА център ще ви пуснат, само ако сте чисто голи

Цената на стандартна дневна карта в делнични дни е 21 евро, а през уикенда 22. Има намаления за определени часове от деня, както и за редовни посетители. Можете да си купите и специални СПА пакети, най-скъпият от които е около 100 евро, срещу които ще получите набор от специални СПА услуги и приятни масажи. Парите напълно си заслужават.

 

Коментирай