logo

Най-скъпата в света: Суперяхта от злато, метеорити и кости на динозаври за 4,47 млрд. евро

Най-скъпата в света: Суперяхта от злато, метеорити и кости на динозаври за 4,47 млрд. евро

Подозират обаче, че тя всъщност не съществува

Списъкът с най-скъпите неща в света включва Ferrari 250 Gran Turismo Omologato (GTO) от 1963 г., часовник Patek Philippe Grandmaster Chime 6300A-01 и iPhone 6 Pink Diamond Falcon Supernova на Apple.

Но яхтата на стойност 4,47 милиарда евро е категорично на първо място. History Supreme, само 30 метра, е построена за британеца Стюарт Хюз и закупена от анонимен малайзийски бизнесмен. Уникалната яхта е строена около три години, като за изработката й са използвани 100 000 килограма злато и платина.

Трапезарията, парапета, котвата - всичко това е направено от благородни метали, но златото и среброто не са били достатъчно екстравагантни: в зоната за спане е използван метеорит, както и кост на T-rex.

Тези девет града може да изчезнат до 2030 г.

„Ако покупната цена е вярна, най-вероятният купувач е Робърт Куок, най-богатият човек в Малайзия, с нетна стойност от 12,5 милиарда долара“, съобщи Business Insider.

Топ 3 на най-скъпите хотелски стаи в света, ще се хванете за главите

Въпреки че снимките на яхтата са на официалния сайт на Стюарт Хюз, се говори, че най-скъпата яхта в света всъщност не съществува. Иън Форти от сайта Boat Safe твърди точно това, като твърди, че освен официални съобщения от 2011 г., не могат да бъдат намерени снимки на яхтата (сякаш никога не е плавала) и че едва ли дори най-богатият човек в света бих дал една трета състоянието си за яхта, каквато и да е тя.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Сочно пиче

Сочно пиче 12.03.2023 7:27

Ох как искам да ме повози