logo

През иглени уши: Мераклии за гръцки плаж задръстиха граничен пункт

През иглени уши: Мераклии за гръцки плаж задръстиха граничен пункт

На пункта при Златоград вече се усеща, че е започнал летният сезон по опашките от автомобили в пиковите часове сутрин и на прибиране привечер

Опашки от леки автомобили имаше през уикенда на ГКПП - Златоград. Повечето автомобили са от областите Смолян, Хасково, Пловдив и Кърджали. Рядко се виждат както предишни години румънски коли.

През локалния туристически пункт, по който е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси, избират да преминават основно хора от района на Смолянско.

Забравете Санторини: Гръцки остров с красиви плажове, който туристите все още не са открили

Пътят през границата е неприятен за повечето шофьори, защото след пункта има 7-километров еднолентов път от завои, който в последните години не се поддържа от гръцките власти. Трасето е обрасло с високи треви, от които видимостта е още повече намалена. Стесненият участък получи прозвището "иглените уши" и след отварянето на ГКПП-Маказа много повече хора минават оттам за Гърция вместо през по-близкия до Смолян ГКПП - Златоград.

Затвориха един от най-известните гръцки плажове

Въпреки всичко на пункта при Златоград вече се усеща, че е започнал летният сезон по опашките от автомобили в пиковите часове сутрин и на прибиране привечер. Пътят от границата до първите плажове на гръцкото крайбрежие е с дължина от едва 70-80 км.

Чакането засега на пункта е около половин час, съобщава "Марица".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

И. Енчев

И. Енчев 26.06.2023 19:49

Ще почакаме, наще рекетьори да се снимат

Kyosef

Kyosef 27.06.2023 15:05

На ГКПП Петко Войвода няма нито един автомобил в двете посоки!)

През

През 01.07.2023 12:33

Европейските граници спират проверяват и заминаваш,тук кво се мотат толкова по тая граница та правят километрични опашки незнам?Дойде ли летния сезон задръстванията започват!