logo

Санторини миналото лято искаше да гони туристите, сега апелира - идвайте!

Санторини миналото лято искаше да гони туристите, сега апелира - идвайте!

Шезлонгите са обградени от рамки с плексиглас, които служат като предпазна мярка срещу коронавируса

Плажовете в Санторини имат нови придобивки – шезлонгите са обградени от рамки с плексиглас, които служат като предпазна мярка срещу коронавируса, съобщи „Катимерини“.

Един от най-популярните гръцки острови миналото лято планираше подобно на Барселона и Венеция да ограничи прилива на туристи, а в момента от местната власт се чудят как да привлекат посетители.

С новите ограждения хотелиерите на острова разчитат гостите им да се върнат отново при тях.

Защо в Дания е нормално да се оставя детето в количка на улицата?

Някои от собствениците на барове на плажа признават, че те не им харесват, но го правят, защото разчитат, че така ще осигурят посещаемост тази година.

„Надяваме се тези конструкции, които виждате, да не са бъдещето на плажовете. Ние не искаме това, но ако това е необходимо и ако от това зависи безопасността на хората, ще поставим такава конструкция или каквато и да е друга“, споделят те.

Бизнесът на най-популярния ваканционен остров в Гърция предприема всички необходими хигиенни мерки преди началото на сезона.

Хората там са наясно, че ако страната се отвори за туристите през юли, както правителството прогнозира, бизнесът вече ще е реализирал загуби от няколко месеци.

Знаете ли коя е най-древната рецепта, която човечеството е усвоило от праисторията?

Санторини е популярна дестинация за туристите в световен мащаб. Всяко лято калдъръмените му улици са претъпкани с хора, посочва БГНЕС. През 2018 г. 2 милиона души са посетили вулканичния остров. Мястото е популярна дестинация за сватби и меден месец. Сега улиците и терасите са празни.

Вицепрезидентът на асоциацията на хотелиерите в Санторини Андреас Патиниотис заяви, че резервациите през юни миналата година са били 70%, докато в момента са около 30%. Той признава, че нещата няма да са лесни.

„Вярвам, че трябва да започнем от някъде, за да има работа за нашите доставчици, за нашите служители. Има толкова много хора, които зависят от хотелите“ споделя Патиниотис.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай