logo

Страховито! Цели четири водни торнада прекъснаха плажа на туристите на отдалечен остров (СНИМКИ/ВИДЕО)

Страховито! Цели четири водни торнада прекъснаха плажа на туристите на отдалечен остров (СНИМКИ/ВИДЕО)

Страховити кадри показват невероятния момент, в който не едно, а цели четири торнада са извиват над отдалечен плаж в Тайланд. Снимките и видеата са заснети от смаяните туристи, които се струпали на брега да наблюдават рядкото явление, съобщава „Сън“.

Експерти по климата обясняват, че образуването на водни стълбове над морето е често срещано явление в тази част на света, особено в дъждовния сезон. Но цели четири наведнъж било наистина уникално.

Водните стълбове или фуниевидните облаци са движещи се с голяма интензивност колони от завихрени облаци торнадо, които се появяват над водни басейни. Най-често те се срещат в тропическите райони и изчезват след няколко минути, когато достигнат сушата.

Ще останете омагьосани! Вижте най-сините води, в които можете да плувате (ВИДЕО)

„О, боже мой, какво е това“, възкликва един от шокираните наблюдатели на явлението.

То се получило на плажа в Кох Липе в южната част на Тайланд.

Единият от видеоклиповете е заснерт от Ким Пуйу, който работи на острова: „Никога не съм виждал нищо подобно преди. Не съм виждал дори един воден стълб, беше толкова удивително да видя четири наведнъж. Времето е много бурно тук, защото сме остров в океана“.

На тези суперлуксозни острови-хотели ще се избавите моментално от есенно-зимната депресия

„Преди да дойдат облаците имаше силно слънце и беше горещо, изведнъж от нищото се появиха тъмни облаци. Природата е толкова мощна, изумително е“, добавя той.

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай