logo

Там са били измъчвани 2000 затворника! Сега островната крепост се превръща в луксозен курорт (СНИМКИ)

Там са били измъчвани 2000 затворника! Сега островната крепост се превръща в луксозен курорт (СНИМКИ)

През втората световна война там са били затворени 2000 души. Те са били измъчвани жестоко, а надзирателите просто ги оставяли да гладуват. 

На черногорския остров Мамула, който е известен и като Ластавица, тогава загивали 130 души. Сега тази островна крепост се превръща в луксозен курорт.

Инвеститор на проекта е швейцарската компания OHM Mamula Montenegro, която отделя милиони, за да може това злокобно място да се превърне в баровски курорт за заможни хора. 

Раят, който сме си заслужили: Мръсната тайна на известните курорти

На територията на някогашната крепост ще бъде построен клуб, около който ще се разположат два изкуствени плажа. На острова ще има и център за водни спортове, ресторанти, барове, СПА и три басейна.

За гостите ще бъде изградено и пристанище, до което ще могат да доплуват на собствените си яхти.

Очаква се в комплекса да има 33 луксозни стаи. В центъра на острова ще има и музикален клуб, където ще гостуват световноизвестни диджеи.

"Цялата работа по реконструкцията и адаптацията на крепостта на остров Ластавица са в унисон с плановете, изграждането и запазването на историческите ценностти, включили сме различни експерти, които да наблюдават целия строеж", разкрива пред The Sun говорителят на OHM Mamula Montenegro.

Най-евтините градове за баровци: Къде луксозната нощувка струва най-малко

Колко ще струва самият престой в курорта все още не е ясно. Но със сигурност това не е бюджетно място за туристи. Очаква се да бъде отворен за посетители в половината на 2021 година.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай