logo

The Sun: Слънчев бряг се надява да посрещне туристи до юли -  британците ще получат безплатни шезлонги

The Sun: Слънчев бряг се надява да посрещне туристи до юли - британците ще получат безплатни шезлонги

Само от тях едно семейство ще пести 140 паунда за седмица

Британците може да се върнат на Слънчев бряг в България веднага след юли, тъй като страната смекчи мерките си за блокиране, пише The Sun.

За да насърчат туристите, плажовете ще предлагат и безплатни шезлонги, чадъри и маси, когато се отворят отново за бизнес.

България успя да задържи сравнително ниски нива на коронавирус - страната отчете само 1704 заразени и 50 смъртни случая.

На 13 март бе обявено извънредно положение със забрана за пътуване, затваряне на учебни заведения и много предприятия, както и разрешение на полицията да се намеси срещу нарушаващите правилата.

Това вече ще изтече на 13 май, като плановете за отваряне на курортите през следващите няколко месеца ще стартират от 1 юли.

След извънредното положение: Ходим на хотел с изолатори

Министърът на финансите Владислав Горанов обяви вчера: „Преминаваме към действия, свързани с постепенното възстановяване на социалния и икономически живот, с акцент върху мерките, които ще останат в сила“.

Една от промените, която вероятно ще настъпи в плажните курорти, като Слънчев бряг е най-популярен сред британските туристи, е отказът от такси, каквито често начислявани, за да се позволи постепенно завръщане.

Плажните чадъри, шезлонги и маси ще бъдат безплатни за посетителите.

Средната цена на дневния шезлонг на популярните плажове е приблизително 5 британски лири на човек - така се спестяват  £ 140 само за едноседмична почивка на семейството.

Добавете в таблици и плажните чадъри, и британците могат да спестят стотици паунди, пише таблоидът.

Лидерът на Националния фронт за спасението на България Валери Симеонов предупреди, че при най-лошите сценарии могат да се видят първите туристи отново от август.

Изумителен живот кипи в този град с точно един жител ВИДЕО

Той обясни: „Всички много искаме туристическият сезон да се отвори възможно най-скоро.

"Ако нещата се окажат по-лоши, може да е август."

Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни: "Ние сме в постоянен диалог с основните туроператори, с които сме работили досега."

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 08.05.2020 21:18

http://coronavirus.eti.pw