logo

В Румъния умуват: На море у нас или в България?

В Румъния умуват: На море у нас или в България?

Румънското срещу българското крайбрежие: Какво да изберем?" - под това заглавие в. "Ромъния либера" публикува обширен материал, в който съпоставя българското и румънското черноморско крайбрежие и представя българските курорти Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг.

От няколко години съществуват мнения "за" и "против" по този въпрос, като всяка от дестинациите печели точки в различни категории, сред които възможностите за забавление, чистота, условия за настаняване, качество на плажовете, разстояние и пр., пише румънският вестник.

Румъния хвърля луди пари, за да се превърне в плажна дестинация

Макар че България и Румъния споделят общо море, България стана много популярна сред румънските туристи, защото предлага достъпни услуги по отношение цена-качество за всеки джоб, а възможностите за прекарване на свободното време са по-разнообразни, отколкото в Румъния, отбелязва изданието.

От гледна точка на географските и климатичните условия България има голяма преднина, тъй като има крайбрежие от 370 км с плажове, ориентирани на юг, север и запад, защитени от вятъра; средната годишна температура е малко по-висока, а природата е много по-разнообразна от тази в Румъния - България е надарена с хълмове и планини, пише "Ромъния либера".

Българското крайбрежие предлага над 350 000 места за настаняване, повечето в четири и петзвездни хотели, които предлагат услугата "ол инклузив" на атрактивни цени. Освен това предимство в много от хотелите се предлагат забавления под формата на спектакли, артистични програми, детски клубове - всичко това, за да не скучаят туристите. На румънското крайбрежие туристите имат на разположение само 120 000 места за настаняване и много по-малко хотели в режим "ол инклузив", което означава, че за да се намерят свободни места в сезона, трябва да се направи резервация навреме за всичко.

Този плод е изключително полезен, но трябва да внимавате кога го ядете

Лятна ваканция в някой от румънските курорти е идеална за туристите любители на забавленията без деца, защото за разлика от България в Румъния има две места, където нощният живот не спира през лятото: Мамая и Вама Веке, както и много събития и музикални фестивали, които привличат все повече участници, посочва вестникът. Но, ако семейството те подканя да избереш спокойна почивка без много грижи, можеш да избереш някой от българските курорти Албена, Златни пясъци или Слънчев бряг, всеки със своето собствено очарование, пише "Ромъния либера" и представя подробности за трите дестинации.

Изгубен рай: Перла на Бали се превърна в противна кочина и може никога да не се възстанови (СНИМКИ/ВИДЕО)

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай