logo

Изгубен рай: Перла на Бали се превърна в противна кочина и може никога да не се възстанови (СНИМКИ/ВИДЕО)

Изгубен рай: Перла на Бали се превърна в противна кочина и може никога да не се възстанови (СНИМКИ/ВИДЕО)

Топ туристическа дестинация в Индонезия беше превърната в противно бунище, след като приливните вълни изхвърлиха тонове боклуци на брега. Перлата на остров Бали беше буквално покрита с пластмасови отпадъци след бурята миналата сряда, съобщава „Дейли Мейл“.

Плажът Кута Бийч, който е любимо място за туристите, има огромни проблеми с отпадъците, които застрашават ключовия за региона туристически бизнес. Проблемът е най-голям между декември и март, когато ветровете и проливните дъждове стават причина боклуците да се трупат по брега.

Кадрите, заснети от очевидец, показват шокиращите последици от безразборното изхвърляне на отпадъци. „За 17 години никога не съм виждал нещо подобно. Количеството пластмаса е нереално. Нереално“, пише той.

Смайващите острови Халонг – създадени от небесни дракони

По-рано този месец снимки показаха туристи по бански, които стоят на плажа, въпреки че са обградени от планини с боклуци. Малки „петна“ от златист пясък се показват тук-там измежду натрупаните бутилки, опаковки и клони. Торбички, чашки и сламки са били донесени от бурните течения.

Проблемът, естествено, е най-голям там, където има най-много туристи. Властите са изпратили много работни с камиони, които да почистят бреговете. Сезонът на мусоните може да задълбочи проблема на Бали още повече, смятат местните ековласти.

 

Индонезия е сред страни, които най-много замърсяват с пластмаса в световен мащаб – 200 000 тона, изхвърлени в океана през 2017 година.

Кута Бийч е разположен на остров Бали и е най-големияt туристически курорт. Освен най-популярния плаж, тук се намира и най-голямата парти зона в Бали. Размерите на плажа и непосредствената му близост до хотели и къщи за гости го правят лесно достъпен за туристите.

Дамско жури избра най-добрата женска кола за 2018 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той е и изключително привлекателно място за сърф. По-напредналите сърфисти могат да избират от над 30 други места за сърф в рамките на 30 минути път с кола от Кута.

Залезите са изключително красиви в Кута Бийч – едно от най-прекрасните крайбрежия на острова. Местните рибари често остават по тъмно в морето.

Всички обичат Египет, но знаете ли какво трябва да носите там? Безценни съвети на няколко български туристи

Когато падне мрак, много хора идват на брега на Кута или по крайбрежните кафенета, за да се насладят на прекрасния залез. За местните и чуждестранните туристи няма по-голямо удоволствие на остров Бали от това да се насладят на залеза над Кута Бийч.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай