logo

Момиче живее в отдалечено село в Аляска, до което може да се стигне само с малък самолет

Момиче живее в отдалечено село в Аляска, до което може да се стигне само с малък самолет

За да купи хранителни стоки, трябва да измине 320 километра

Едно момиче описа какво е ежедневието й в изолирано село в Аляска.

„Живея в отдалечено село в Аляска, което споделя моята фамилия. До пристанището Алсуърт може да се стигне само с малък самолет, а най-близкият магазин е на 320 км“, казва Салина Алсуърт, описвайки как  изглежда денят й.

Както казва тя, сутрешната й рутина зависи от сезона и времето. През зимата не вижда много слънце.

Откачени неща стават по круизите – някои ходят чисто голи, а други...

„През лятото слънцето изгрява много по-рано, преди да стана, а през зимата няколко часа по-късно, ако времето изобщо ни позволява да го видим. Събуждам се в 6:45, закусвам редовно, прекарвам няколко минути в мълчание с котката си и след това завършвам сутрешното почистване, преди да отида на работа“, казва Салина.

Салина разкрива, че живее на няколко минути пеша от въздушното такси на семейството си, където помага през зимните месеци, така че й е нужно повече време, за да облече снежните си панталони, яке, шапка и ръкавици, отколкото й трябва, за да стигне до работа. .

„Прекарвам зимните си дни в координиране на полети в и извън селото. До 8 часа сутринта минавам през пълен хангар за самолети, които споделяме с други, преди да се настаня в диспечерската служба. Работя на бюро, следя полети, координирам товари и говоря по телефона с хората в малките околни села, където нашите самолети кацат, за да вземат и транспортират пътници и товари“, продължава тя.

През лятото между определени села се движат лодки, а през зимата някои хора пренасят моторни шейни през замръзналите езера.

Най-красивият плаж в Европа – едно от чудесата на света

„Но за да пътуваме до Анкъридж и обратно, да отидем на лекар, да купим хранителни стоки или просто да се разходим през Target (местния търговски център), трябва да летим“, казва Салина.

„Нашият флот варира от малки самолети, които могат да кацат в тундрата, до сравнително големи, които приемат до 9 пътници. Тези самолети за нас са като обществени автобуси, частни лимузини, пощенски камиони, колички за хранителни стоки, доставка на пици, линейки и много други неща, от които хората, които живеят тук, се нуждаят.


Работният й ден свършва в 13 часа, а както сама казва, има достатъчно време за дълги разходки и лични задължения.

Порт Алсуърт има около 130 жители и всички се познават добре.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 24.02.2022 16:48

Звучи ми като добре сплотено общество,само се чудя кой ще и чеше катерицата.

Кеа

Кеа 31.05.2022 22:32

Ми е тая да и помагам циганка