logo

3 фалшиви световни забележителности

3 фалшиви световни забележителности

Места, свързани с едни от най-емблематичните герои, в действителност не съществуват

Трудно е да си представим, че забележителностите и паметниците може да нямат реална основа. Въпреки това има места, които са станали популярни благодарение на измислени събития и герои.

Не всички музеи и къщи, които са станали популярни, в действителност са били от огромно историческо значение. Напротив, има такива, които са създадени специално, за да предизвикват тълпи от туристи. 

Някои са доста популярни и сме сигурни, че ще останете изненадани от кратката ни класация. 

А вие знаете ли кои известни световни забележителности са фалшиви? Нека проверим. 

Ще ви разкажем за три такива места.

Замъкът Бран
Известен още като замъка на Дракула. Всъщност Влад Басараб, който стана прототип на героя от творбата на Брам Стокър "Дракула", прекара една нощ в имението. Вероятно авторът, който не е бил в Румъния, описва Бран като убежище на велик вампир.

10 факта за Сърбия, на които трудно ще повярвате

Аристократът обаче не е живял там. Истинският му замък бил Поенари, разположен над река Арджеш. Въпреки това феновете на произведението вярват в събитията от тази ужасна приказка и с удоволствие посещават фалшивото имение на несъществуващия Дракула.

Балконът на Жулиета

Място, което толкова много влюбени искат да посетят. Малко хора обаче вземат предвид, че събитията от трагедията на Шекспир са измислица. Интересното е, че по времето, когато е написана творбата, балконите не съществуват, те се появяват за първи път във филмови адаптации.

Всъщност Жулиета слушала речите на Ромео, застанала на прозореца. На територията на атракцията има и статуя на Жулиета, за която се смята, че ако я докоснете, непременно ще започнете да имате късмет в любовта.

Стюардеса разказа за най-ужасните и невъзможни искания на пътниците

Музеят на Шерлок Холмс

Емблематичен герой, който е обичан и до днес. По творбата са заснети няколко филма и сериала. А Василий Ливанов в ролята на детектив беше признат от бившата кралица на Англия за най-каноничния. Музеят на Шерлок Холмс се намира в Лондон и привлича тълпи от фенове.

Персонажът на Артър Конан Дойл, както и на Дракула, Ромео и Жулиета, не съществуват реално. Нищо в музея не може да принадлежи на несъществуващ човек. Но това не притеснява феновете на произведението. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

kriskayl357

kriskayl357 01.02.2023 19:43

Чеченеца от Тик Ток също е измислен герой . Той всъщност не е чеченец а клошар страдащ от психическо заболяване ...

Андрешко

Андрешко 02.02.2023 2:55

Българските политици са също измислени!

Франко Снайпериста

Франко Снайпериста 02.02.2023 3:19

Ходих в музея на Шерлок Холмс преди 11 години- съвпадение или не, но всички посетители бяха рускоговорящи.