logo

Стюардеса разказа за най-ужасните и невъзможни искания на пътниците

Стюардеса разказа за най-ужасните и невъзможни искания на пътниците

Понякога твърде високите пътници изобретателно изискват да оставят съседите си, за да могат да седнат на две или три места едновременно

Професията на стюардесата е пълна с изненади: никога не знаете какво ще ви поиска този или онзи пътник. Обикновено това не са исканията, от които дори Google ще се изчерви, но битите стюардеси могат да вкарат някои заявки в ступор.

Стюардеса на една от известните компании разкри какви странни искания не се колебаят да изразят пътниците на авиокомпанията.

Местене!

Предвидимият лидер в този хит парад е искането за преместване на пасажера на друга седалка. Често това може да се чуе от много високи хора. Мотивират кандидатурите си с факта, че им е неудобно да седят на обикновени седалки в икономична класа и че ще им е по-удобно в бизнес класа или поне на места с повече място за краката.

Стюардите предупреждават: пътникът трябва да избере и заплати място преди полета - както и да се погрижи за своя комфорт. Никой няма да прехвърли пътник само защото смята, че има право на привилегии.

Понякога твърде високите пътници изобретателно изискват да оставят съседите си, за да могат да седнат на две или три места едновременно.

8 неща, които никога да не купувате на летището

Смяна на храната

Друго популярно искане е да дадете на пътника друго ястие, а не това „пиле или риба“, или дори да сготвите нещо на борда - набързо. Не всеки знае, че редовните самолети не са оборудвани с кухни и приготвената храна се зарежда на борда в определени количества. Специалните ястия, както и специалните места, трябва да бъдат поръчани преди полета.

Торта!

Друго очевидно невъзможно искане е да запалите свещи на торта за рожден ден на пътник в чест на рождения му ден. Трябва ли да уточнявам, че и тортата, и свещичките според такива пътешественици винаги трябва да са в самолета.

„Сякаш сме парти магазин, а не метална тръба, летяща на хиляди фута над земята“, отбелязва стюардесата. Но дори и да вземете със себе си торта със свещи, пак няма да ви бъде позволено да ги запалите, защото правилата за безопасност категорично забраняват това.

Игра на Kancho: Защо японските деца си правят "клизма"?

И също така се случва пътниците да забележат знаменитост в самолета, но се притесняват да се приближат до нея за автограф - и да попитат стюардесите за това. Това също е невъзможно. Най-малкото защото стюардесите са на борда, за да осигурят комфорт на пътниците, а не да ги притесняват за дреболии - които и да са те.

Телефон ;)

И още нещо, на което стюардесите молят привържениците на „въздушния пикап“ да обърнат внимание. Не ги питайте за личните им телефонни номера или, още по-лошо, не питайте за името на хотела, в който ще прекарат следващата нощ. Такива искания не предизвикват нищо друго освен недоумение и враждебност.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Марко Поло

Марко Поло 23.01.2023 12:47

По мои наблюдения,жълтата раса никога не мрънка,не се оплаква.Тя знае ,че е слугиня,и е на борда за да обслужва пасажерите,а не те нея.Поради тази причина,не летя с български екипажи.Първото нещо на което трябва да ги учат е да се усмихват и кой за какво е на борда на самолета.

Ваксата

Ваксата 23.01.2023 14:44

Като мрънкат толкова много тия стюардеси да отидат да работят в Мак Доналдс ,да видят какво значи работа. Тяхното е песен.

Иван

Иван 24.01.2023 12:13

Пълни глупости! 90% от българските стюардеси мечтаят да ги попиташ за моб.номер, стига джоба да ти е пълен. Те, себе си неуважват, та аз ли .