logo

Бармани разкриха какво сипват в напитките на ол инклузив

Бармани разкриха какво сипват в напитките на ол инклузив

Ако искате нещо по-завъртяно, отидете в обикновен хотел или заведение и си ги платете

Разреждат ли с вода барманите напитките на ол инклузив? Това е въпрос, който всички си задаваме, докато сме на почивка в курорт с такъв тип настаняване.

Без съмнение има много неща, които барманите пазят в тайна за работата си в ол инклузив хотелите. Да пестят от напитки, които така или иначе са скъпи, е от най-дразнещите.

Не е изненадващо, че някои от най-популярните курорти по света постоянно разочароват клиентите си. Но истината е, че някои неща, като това по какъв начин барманът ви приготвя напитката, се прилагат във всички хотели, независимо къде се намирате.

Не пипайте чешмяната вода в тези 10 държави

Вижте истината за това как барманите приготвят напитките ви в ол инклузив хотелите:

10. Да, напитките наистина се разреждат с вода

Повечето хотели не са никак щедри в приготвянето на напитките. Това важи с особена сила там, където има ол инклузив и „неограничени напитки“, а разходите трябва да се свеждат до минимум. Така че сипването на вода в напитките не е мит. Освен това, ако питиетата не са толкова силни, барманите се грижат клиентите да се държат подобаващо и да се наслаждават по-трезво на почивката си, информира thetravel.com.

9. Дори и да ви харесва, барманът едва ли ще направи напитката ви по-силна

Има много тайни, които барманът няма да ви каже направо, независимо дали си мислите, че се разбирате добре с него. Според много бармани, типичният барман няма да ви налее по-силно питие, дори да го помолите. Може да се престорят, че го правят, но не го правят.

Обикновено те топват само сламката в алкохола, за да се усеща по-силно на вкус. Понякога има изключения.

8. Ако им кажете как да ви направят коктейла, със сигурност няма да получите каквото искате

Това едва ли е голяма тайна. Ако се държите нахакано с човек от каквато и да е професия, със сигурност няма да получите каквото искате. Това важи особено за барманите.

Освен това те следват строги правила на своите мениджъри, които отчаяно се опитват да запазят ниски разходи за алкохол в ол инклузива. Така че проявете разбиране. Ако искате нещо по-завъртяно, отидете в обикновен хотел или заведение и си ги платете.

7. Когато ви кажат, че са свършили ментата, просто не искат да ви направят мохито

Барманите мразят да правят мохито на бара. Това е така заради времето, което отнема. Мохитото е трудоемко питие, което не ви дава нищо особено. В него няма творчество и предизвикателство за барманите, досадно е. Но пък е един от най-популярните коктейли по курортите.

Затова барманите са открили, че да кажат на клиентите, че им е свършила ментата, е найй-бързият начин да ги откажат да си поръчват. Един съвет: поръчайте дайкири. Вкусът е близък.

6. Ако сте агресивни, със сигурност ще ви раздредят питието с вода

Ако сте агресивен гадняр, няма да видите нищо добро. Според Oyster, всеки ол инклузив хотел взема сигурността много насериозно. Това включва и вземане на мерки барът да е място, забавно за всички, а не само за насвяткани бабаити, които създават проблеми.

За да се получи това, управителите инструктират барманите да слагат вода в питиетата на всеки, който изглежда „извън контрол“. Ако не го направят, съвсем ще ви отрежат. Така че се опитайте да си наложите малко самоконтрол.

5. Няма да ви дадат най-скъпия алкохол, освен ако не си поискате. Така че да, получавате най-евтиното

Ако искате най-скъпия алкохол, трябва да си го поискате. Ол инклузивите правят всичко възможно да намалят разходите, особено на бара. Причината е, че алкохолът може да е много скъп.

Следователно всички ол инклузив барове винаги правят напитките си с най-етиния алкохол, който могат да намерят. Ако искате нещо по-изискано, трябва да си поискате и да се молите да го получите без да трябва да плащате още.

4. В каните винаги има по-малко алкохол, отколкото в отделните напитки

Ако си поръчате кана, може да спестите пари и да си я поделите с приятелите и семейството. Но в каните почти винаги има по-малко алкохол. С изключиение на бирата, каквото и да си поръчате в кана, ще има по-малко пиячка, отколкото ако си поръчате индивидиално напитки.

На барманите им е много по-лесно да налеят повече безалкохолни съставки в каната, отколкото докато приготвят всяка напитка поотделно.

3. Ще ви погледнат лошо, ако искате да сложите скъп алкохол в коктейл

Според бармани, интервюирани за Business Insider, ако поискате да ви сложат скъп алкохол в коктейл, ще ви погледнат осъдително. Защо? Защото това е абсолютно прахосничество на пари. Вкусът в коктейла ще е един и същ, независимо колко скъп е ромът в него.

Изключение правят напитки, които са само частично смесени – мръсно мартини или джин с тоник.

2. Няма да ви обслужат в сервизните помещения

Както знаете, че не можете да се качите в самолета, преди да е излязъл на пистата, така трябва да знаете, че не трябва да си поръчвате напитка в сервизните помещения на бара. Тогава барманите са в режим на работа. Те създават нечия друга напитка или я подават на бармана и затова са твърде заети да вземат нова поръчка. Очевидно е най-добре да отидете до обозначените места и да поръчате.

В тези 4 страни „ол инклузивът“ е феноменален

1. Да се молите да получите безплатно скъпи напитки няма да доведе до нищо

Както всички знаят, на ол инклузив алкохолът се лее и няма нужда да вадите пари на бара. Но има едно голямо изключение. В повечето хотели по света висококачественият алкохол се заплаща и никой барман няма да ви го даде без пари. Така че не ги карайте.

Те мразят това, защото ги поставя в неудобно положение. Барманите са инструктирани да дават безплатни качествени питиета само при много специални случаи. И тези случаи никога не включват молби.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Кольо Фичето

Кольо Фичето 07.05.2022 9:10

Трогателно некадърен превод!

Гого

Гого 07.05.2022 12:01

Както всички знаят, на ол инклузив алкохолът се лее и няма нужда да вадите пари на бара. “ Това абсолютно не е вярно. Винаги се оставя тип( бакшиш), на барман, дори да си на парти, където напитките за безплатни.

Пистон

Пистон 08.05.2022 8:18

"Както знаете, че не можете да се качите в самолета, преди да е излязъл на пистата..." Ъхъ... вече ще знам ...

Весела

Весела 12.05.2022 11:53

Това го правят и в дискотеките в БГ, да не говорим, че алкохола им е най долно менте