logo

Голяма промяна в Квартала на червените фенери в Амстердам! Забранява се...

Голяма промяна в Квартала на червените фенери в Амстердам! Забранява се...

Властите в Амстердам въвеждат ново ограничение в един от най-посещаваните райони – Квартала на червените фенери. Той е е едно от емблематичните места в холандската столица.

Оскъдно облечени жрици на любовта, търсещи клиенти сред червения неонов отблясък, са се превърнали в един от образите на модерен Амстердам.

Фантазиите се сбъдват! Резервирайте си плацикане в джакузи с гореща порно звезда – ето къде

Кварталът на червените фенери, известен сред местните жители с името „Walletjes” (малките стени), e разположен около Старата църква (Oude Kerk), макар че се разпростира частично и до Вармосщраат на запад, Зеедайк на север, Кловенирсбургвал на изток и по протежение на Дамщраат на юг.

През деня мястото е изпълнено с туристи, които искат да разгледат този емблематичен район на Амстердам. Сред мръсотията може да попаднете на някои интересни кафенета, барове, ресторанти и красиви къщи, разположени край каналите на града.

Градският съвет на Амстердам се опитва да направи тази област по-атрактивна чрез намаляване на броя на жриците на любовта, които може да се видят по прозорците на сградите, както и чрез предлагане на мерки за насърчаване на предприемачите извън секс индустрията да отворят свои магазини тук.

Във връзка с тази нова стратегия общината налага ключова забрана. Чиновниците ще се опитат да спрат организираните туристически обиколки на квартала. Така те се надяват, че ще спрат туристите да виждат „секс труженичките като туристическа атракция“.

Амстердам се посещава от милиони туристи всяка година. Всяка седмица в скандалния квартал над 1000 туристически групи се отбиват на разходка. Често малките улички са твърде претъпкани. Има и опасение, че навалицата от посетители пречи на работата на жриците на любовта.

Горещи страсти на пистата! Стотици красавици яхнаха ските и сноуборда само по бански в Сочи (СНИМКИ/ВИДЕО)

Заместник-кметът на града Удо Кок коментира проблема. Според него, разглеждането на проститутките като туристическа атракция не трябва да се превръща в нещо обичайно. „Забраняваме обиколките, които водят туристите до витрините на секс работниците, не само защото искаме да избегнем стълпотворението в Квартала на червените фенери, но и защото това не е уважително към работниците“, заяви той.

Макар че туристическите обиколки ще бъдат ограничени, те няма да бъдат напълно забранени. От януари 2020 година туроператорите ще могат да вземат максимум по 15 туристи на обиколка. Безплатните обиколки ще бъдат забранени и гостите ще трябва да плащат такса развлечение.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай