logo

Изумително! Спасиха моряци след 4 дни в морето – как оцеляха? ВИДЕО

Изумително! Спасиха моряци след 4 дни в морето – как оцеляха? ВИДЕО

Водата нахлула в изпускателната тръба на кораба и той изгубил радио връзка

Четирима моряци бяха спасени, след като престояли в морето четири дни, държейки се само за парчета стиропор. Това се случило, след като техният товарен кораб потънал.

Моряците били част от екипажа на „Зидан Експерес“, който бил ударен от силно вълнение край бреговете на Индонезия в петък. Водата нахлула в изпускателната тръба на кораба и той изгубил радио връзка. След това потънал във водите между остров Саноби и остров Сабунтан в провинция Източна Ява, съобщава „Дейли Мейл“.

Какво ще се случи с вас, ако паднете от круизен кораб

Четиримата моряци – Русияди, Мухамад Аджим, Ансори и Али Сабиби, били обявени за изчезнали и се смятало, че са се удавили. Но преди да паднат в бурното море те успели да си направят спасителен сал с въжета и празни кутии за охлаждане. Моряците дори сложили някои от вещите си и запаси от вода и суха храна в кутиите.

Провела се спасителна операция и четиримата били открити да се носят в Балийско море в понеделник следобед. Те били намерени от местни рибари, които се включили в издирването. Моряците са откарани на брега за медицински прегледи.

Пилот разкри най-големия си ужас във въздуха: Сънувах кошмари седмици наред

„Те използвали стиропорени охлаждащи кутии, за да се държат на повърхността. Взели със себе си прясна вода и я използвали икономично“, обясни служител от местната спасителна агенция.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай