logo

Люлеене на 2600 метра надморска височина - туристическа атракция само за най-смелите

Люлеене на 2600 метра надморска височина - туристическа атракция само за най-смелите

La Casa del Arbol е една от най-известните атракции в Банджос, Еквадор

Това е къща на дърво на 2600 метра надморска височина и ако попитате местните жители, но и тези, които са го посетили, ще разберете, че е евтино, забавно и предлага най-добрата гледка към околността.

La Casa del Arbol се превърна в едно от най-търсените преживявания в Еквадор, както за местни, така и за международни посетители, и е интересно, че се споменава в почти всеки блог за този малък тропически град.

Защо самолетите не летят в голяма жега и полетът ви може да пропадне

Разположена в планина до активен вулкан, къщата до дървото има люлка, която е неизбежна спирка за всички, които пътуват до Банджос.

Само преди десетилетие La Casa del Arbol беше скромна дървена къща с дървена люлка, дело на жител, отговарящ за наблюдението на сеизмичната активност на вулкана Тунгурауа.

Въпреки че я собствениците първо я направили за себе си, люлката скоро станала изключително популярна поради страхотното си местоположение и гледката, която предоставя. 

Въпреки че първоначално била вързана за дърво само с няколко въжета, през годините са добавени много аксесоари, за да я направят по-безопасна.

Не е за вярване за какво могат да ви глобят с 3000 евро докато сте на почивка в Испания

Въпреки това, въпреки че изглежда, че се люлеете над пропаст, всъщност тази люлка не е толкова екстремна и има малък стръмен хълм под нея.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай