logo

Над 2 хиляди острова: Прекрасна европейска страна, в която можете да изживеете „пети“ сезон

Над 2 хиляди острова: Прекрасна европейска страна, в която можете да изживеете „пети“ сезон

Разположена между Латвия и Финландия, бившата съветска република все още е доста непозната за много туристи

Естония е една от най-напредналите в технологично отношение страни в света. Според броя на жителите Естония има повече "стартиращи" компании от известната американска Сицилианска долина. 

Това е мястото, където се ражда прочутият "Skype", а страната може да се похвали и с една от най-добрите интернет връзки в света, което я прави подходяща за цифрови номади.

Острови

Вярвате или не, Естония има над две хиляди острова, разположени в Балтийско море. Един от най-интересните е Кихну, а именно островът е известен като домът на рибарите, така че когато стигнете там ще се изненадате от големия брой жени, като се има предвид, че мъжете са в морето почти цял ден.

Мечки

За всички нас мисълта, че може да срещнем мечка, е малко плашеща. Въпреки това, предвид богатството на фауната на Естония, мечките не са рядкост там и е възможно да ги видите през летните и пролетните месеци. Разбира се, има и организирани екскурзии, за да не се изгубите в гора, където властват мечките.

"CNN" избра две места от нашия регион сред най-красивите в света

Мистериозният "пети" сезон

Между зимата и пролетта Естония преживява доста влажно време. Има значително покачване на нивото на водата поради топенето на снега, така че наводненията не са необичайни там и жителите използват лодки и канута за транспорт.

Тарту

Също като прочутата Наклонена кула в Пиза, Музеят на изкуствата в Тарту се намира в това, което естествено се нарича Кривата къща, и това е така поради лошите й основи. Сградата е построена през 1793 г. и е принадлежала на племенно семейство, но поради лоша конструкция скоро започва да потъва. За щастие след основен проект за реставрация сградата спряла да се руши и станала дом на впечатляваща колекция от произведения на изкуството.

Разкриха опасността от изменението на климата за самолетите

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай