logo

Най-опасните градове в САЩ. Кои са те?

Най-опасните градове в САЩ. Кои са те?

Там може да станете жертва на изнасилване, да ви убият или да ви ограбят

Кои са десетте най-опасни градове в САЩ за 2023? С това проучване са се заели от Security Gauge като са изчислили местата с най-много извършени престъпления през последните години. Монро в Луизиана държеше първото място в класацията до момента, но беше изместен.

Това е малкото югозападно предградие в Бирмингам, Алабама, което е с население от едва 27 000 души.

На глава от населението в Бесемер се извършват най-много престъпления в САЩ. В статистиката влизат убийства, изнасилвания, въоръжени грабежи, нападения. Жителите на Бесемер са имат лошия шанс от едно към 30 да станат жертва на престъпление.

Мир: Невероятно чудо на природата, разположено в близка до нас страна

Основан през 1887 г. от въглищния магнат Хенри Де Барделебен, Бесемер се превръща в индустриален център за добив на руда и преработка на желязо. Бързият му растеж през 20-ти век му печели прозвището „Градът на чудесата“, но развитието му достигна своя връх през 1970 г. на фона на упадъка на производството на мотриси и стомана. Следват обаче години на безработица, през които престъпността рязко скача.

Монро, Луизиана

Monroe, Louisiana - Wikipedia

В Монро жителите са изложени на риск едно към 38 да станат жертва на престъпление. Монро е на второ място в класациите за опасност, според Security Gauge. Около 47 000 души живеят в северния град, който се намира на река Уачита. Градът държи едно от най-високите нива на убийства в САЩ.

Сагино, Мичиган

Сагино – Уикипедия

Сагино се намира на около 150 километра от Детройт, който е добре известен с престъпността. В Сагино 25 жители на всеки 1000 стават жертва на престъпление. Сагино влезе в новинарските емисии, след като двама души бяха убити по време на парти, а 15 бяха тежко ранени.

Мемфис, Тенеси

Мемфис (Тенеси) – Уикипедия

На трето място със същия рейтинг на престъпността като Сагино е Мемфис в Тенеси. Разположен на река Мисисипи, Мемфис е известен със своята рокендрол музика и Елвис Пресли и има население от около 700 000 души. Освен това се класира в челната тройка на най-много убийства в САЩ. Учените свързват нарастващите нива на убийства с по-мекото отношение на властите, както и с ниския морал на полицията.

Проучване на WalletHub установи, че нивата на убийства са скочили с една десета в най-големите градове на щата между първото тримесечие на 2001 г. и същия период на тази година - и те все още вървят нагоре.

Детройт, Мичиган

Детройт | Pochivka.com

Детройт в Източен Мичиган, където живеят 620 000 души, се придържа към черната статистика, която сочи, че 23 души от 1000 стават жертва на престъпление. Регистрират се основно изнасилвания, убийства и въоръжени грабежи.

Бирмингам, Алабама

Бирмингам (Алабама) – Уикипедия

Бирмингам също е на челните места в класацията за извършени престъпления. Това е и градът, който последно беше споменаван в новинарските сводки с 26-годишната Карли Ръсел, която инсценира собственото си отвличане.

Пайн Блъф, Арканзас

Арканзас (река) – Уикипедия

В Пайн Блъф, в който живеят около 40 000 души е едно от най-опасните места в Арканзас. Той се нарежда на седмото най-опасно място за живот в САЩ.

Литъл Рок, Арканзас

Литъл Рок, Арканзас | Pochivka.com

Само на 70 километра северозападно от Пайн Блъф се намира осмият най-опасен град в Америка. Литъл Рок регистрира 20,2 тежки престъпления на 1000 души от населението.

Как се живее на гръцкия остров, който забрани автомобилите

Александрия, Луизиана

Александрия Луизиана — стоковые фотографии и другие картинки Алегзандрия -  Луизиана - Алегзандрия - Луизиана, Луизиана, Деловой центр города - iStock

Град Александрия в северната част на Луизиана също не е място, където може да се живее спокойно. Близо 19 от всеки 1000 жители стават жертва на престъпление.

Кливланд, Охайо

Най-добрите неща за живота в Кливланд

На 10-то място в класацията за насилие е Кливланд, Охайо, с рейтинг от 17,1 на 1000. Вашият шанс да станете жертва там е едно към 58.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!