logo

Нямаш жена? Ето местата, където мъжете са дефицит и ще се скубят за теб

Нямаш жена? Ето местата, където мъжете са дефицит и ще се скубят за теб

Половият дисбаланс се наблюдава и в много европейски страни, включително Русия

Статистиката показва, че в света има приблизително равен брой мъже и жени. В някои страни има повече мъже, някъде преобладава женският пол, но във всеки случай половият дисбаланс е едва забележим. Разбира се, както във всичко и навсякъде, има изключения. Говорим за места, където има остър недостиг на мъже. Мъжете там струват тежестта си в злато, а жените гаснат без мъжко внимание.


Комуна Ноива ду Кордейру

В края на 19-ти век тази общност е основана от бразилката Мария Сейнорина, която била изгонена от родния си град за изневяра на съпруга си. Трябва да се каже, че тя е била дадена в брак със сила - такава е била волята на родителите.

Това е най-красивата продавачка на шишчета, няма да познаете откъде е

Мария повече не се завърнала при семейството си, заселила се далеч от цивилизацията, в подножието на хълмовете в живописна бразилска долина. Скоро жени от цялата страна започнали да се прииждат на това място, образувайки тук малко селище.

Сега общността има около 600 жители, само жени. Много дами са се омъжили и имат деца. Ако им се роди едно момиче, тя остава с майка си, но синовете и съпрузите им живеят отделно, на няколко километра от общността. Те могат да се виждат само в определени дни.

Градче обяви извънредно положение заради внезапен наплив на хиляди туристи от цял свят (СНИМКИ)

Интересен факт: преди няколко години жените в общността написаха обръщение към всички ергени на планетата в социалната мрежа Facebook с предложение да да дойдат тук, за да създадат семейство.


Туареги

Въпреки факта, че по-голямата част от туарегите изповядват исляма, традициите на племето са много оригинални, дори по стандартите на африканския континент. В населените места на туарегите има силен недостиг на мъже, така че жените по никакъв начин не отказват на силния пол.

Жените от племето са прекалено свободни, могат да имат сексуален контакт с когото желаят и колкото по-често го правят, толкова по-голяма е репутацията им. Но тези свободи важат само за неомъжените жени и не е важно дали са момичета, разведени жени или вдовици.

Северни Мариански острови

Това са група острови в Тихия океан под юрисдикцията на САЩ. Числеността  на населението леко надвишава 50 хиляди души, от които около 70% са жени. Този брой постоянно се увеличава всяка година.

Любвеобилните, но коварни филипинки (СНИМКИ)

Може би затова на островите цари истински матриархат. Както и в старите добри времена, мъжете прекарват по-голямата част от времето си в морето в търсене на храна, докато жените управляват цялото домакинство. Жената тук е главата на семейството, която решава всички важни семейни проблеми.

Половият дисбаланс се наблюдава и в много европейски страни, включително Русия. Там има повече от 11 милиона повече жени от мъжете, т.е. трябва има 86 мъже на всеки 100 жени. Подобна е ситуацията в Украйна, Естония и Унгария.

Но има държави в света, където мъжете определено не са добре дошли. Списъкът на най-„мъжките“ страни се води от  Австралия, в която има по 130 мъже на всеки 100 жени. Следват страните от Източна и Южна Азия - Китай, Индия и Пакистан.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!