logo

Парадокс? Петте най-мръсни, но същевременно популярни туристически дестинации

Парадокс? Петте най-мръсни, но същевременно популярни туристически дестинации

За всеки турист екзотиката изглежда по различен начин. За едни тя е в белите пясъчни плажове, за други в гъстата и непроходима растителност.

И едното и другото се срещат често, но малко хора обръщат внимание на мизерния начин на живот на местното население и на мръсотията извън курортите.

Затова желаещите да почиват в задграничните курорти си струва да се запознаят с местата където комфортът граничи с мизерията и с екологичната катастрофа. 

Холандия обяви война на... туристите, тъпчещи лалетата им


1. Индия

Тази страна е доста колоритна и екзотична за туристите. Но не трябва да забравяме че тук стандартът на живот е един от най-ниските в света. Индустриализацията и увеличението на обема на промишленото производство влияят на състоянието на екологията. Така в покрайнините на градовете могат да се видят сметища, които не само отделят неприятна миризма, но и се отразяват лошо на местните жители и на природата.


2. Мексико

Латиноамериканската държава привлича туристи със своята екзотика и отлични условия за отдих. Но не трябва да се забравя за един от главните проблеми - лошото качество на питейната вода, което предизвиква множество екзотични заболявания и неразположения.


3. Индонезия

В днешно време отдихът в Индонезия е доста популярен, но покрай разкошните плажове и местната екзотика могат да се видят и доста недостатъци. Ако се отклоните дори на няколко километра от курортите, можете да видите огромни сметища носещи заплаха за здравето на хората.


4. Япония

Тази страна е посещавана от милиони туристи. Освен че има красива природа Япония, се явява и един от световните технологични лидери. Но това бурно икономическо развитие след Втората световна война е съпроводено с унищожаването на множество природни ресурси, което в бъдеще може да има сериозни последствия за жителите и гостите на Япония.

Остров потъна под пластмасови бутилки, но ето как се спаси...

5. Китай

Комунистическият световен лидер е известен с бързо развиващата се икономика, както и с многото туристически забележителности и атракции. Но бързото икономическо развитие е съпроводено с много екологични катастрофи. В страната все още има диви и наистина чисти места, но не е известно още колко време ще се запазят като такива.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай