logo

Пещера, в която мобилните телефони се изключват и повреждат, а водата капе отдолу нагоре

Пещера, в която мобилните телефони се изключват и повреждат, а водата капе отдолу нагоре

Окултисти смятат, че тя е вход към друг свят

Почти никой не посещава мистериозното място близо до Атина. Причината за това са многото суеверия, които идват да изследват само любителите на окултното.

Пещерата Давелис се намира от югозападната страна на планината Пендели.

Порта на края: аномалната пещера Пентели в Гърция - Алтернативен изглед |  Мистерии на планетата Земя 2022

Пещерата е кръстена на разбойник от деветнадесети век на име Давелис. Той я използвал с бандата си като скривалище и според легендата имало лабиринт от тунели, които водели до къщата на местаната големка, която била негова любовница. На входа на пещерата, в скалата, се намира византийската църква на отшелниците от 12 век.

Davelis Cave - EPOD - a service of USRA

Малко по-дълбоко в пещерата е почитан бог Пан, а останките, които потвърждават това, могат да се видят в Археологическия музей в Атина. На една от стените могат да се видят резби на бивши пътешественици, включително няколко английски писатели от деветнадесети и началото на двадесети век.

Градът, построен още по-великолепен след земетресение, ще ви спечели със своя чар

Аномалната пещера Пентели в Гърция, от която избягаха дори военните |  Световни Загадки

Има сведения, че гръцката армия е провеждала там поверителни операции, поради което пещерата е била затворена за обществеността. Освен това е свързана с ядрени оръжия, експерименти от Студената война и множество теории на конспирацията.

Нещо зловещо и необяснимо лежи под Атина, военните го крият | Световни  Загадки

Окултният статут на планинската пещера под формата на пирамида се придава поради различните признания на посетителите. Твърди се, че са видели вода да капе от пода до тавана, котешки същества да вървят изправени и там се случвало нещо странно с електронните устройства – изключвали се и се разваляли. Пещерата би могла да послужи като декор за филм на ужасите, тъй като се казва, че има следи от окултни ритуали.

Това е "пустинния Манхатън", който издига в нищото небостъргачи от кал СНИМКИ

Davelis Cave and occupants Greece (Photos Prints, Framed, Posters,  Cards,...) #7239233

Гъркът Димитриос Макридопулос, който винаги е бил очарован от паранормалното, отиде в пещера с камера и устройство, което улавя необичайни дейности чрез радиочестоти. Устройствата записвали необичайни звуци, сенки и персонажи и според Димитриос той вече усещал странна енергия на входа, сякаш идвала от друг свят.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай