logo

Пет важни неща, които научих на първия круиз в живота си

Пет важни неща, които научих на първия круиз в живота си

Рекламите на круизните пътувания показват само лъскавата страна, но изпускат детайли, които откриваме, чак когато се качим на борда

Докато чакаме отпускането на мерките за пътуване и следим какво се случва в желаните от нас дестинации, започваме да обмисляме бъдещи пътувания. За много хора идеята да се отправят на круиз изглежда много примамлива, особено ако досега не са го правили.

Докато повечето от нас си представят как ще се изживяват като Кейт Уинслет на носа на кораба и ще се изтягат на шезлонга край басейна, носейки се към следващата екзотична спирка, има някои неща, които не подозираме, че ни чакат на борда.

Рекламите на круизните пътувания показват само лъскавата страна, но изпускат детайли, които откриваме, чак когато се качим на борда.

Стегнах си багажа за едноседмичен круиз – ето кои са нещата, които съжалих, че не взех

За такива неочаквани изненадаи разказва Алекс Лили, авторка за “Now to Love”, отправила се за първи път на круиз на борда на луксозния лайнер “Queen Elizabeth II” на компания “Cunard”.

Необходими ѝ били само три дни, за да научи пет важни факта за круизните пътешествия.

1. Морската болест е истинска

„Въпреки че повечето хора бяха добре, аз научих този малък факт по трудния начин. Пътниците и дори служителите признаха, че морската болест може да те удари, когато най-малко очакваш.

Един масажист, който работеше в СПА-то, призна, че по време на 7-месечния му престой на борда се е разболял едва през последния месец.

Това може да е едно от най-гадните усещания на света, но то не трябва да съсипва преживяването ви. Има таблетки и гривни на борда, който можете да си купите, ако болестта ви удари. Със сигурност няма да сте единствените.

На борда на “Queen Elizabeth II” дори ни предложиха бучки джинджифил след вечеря, които правят чудеса срещу гаденето.

2. Персоналът има уникални похвати, когато морето е бурно

Корабът може да изглежда голям и внушителен, но когато прекосявате океана или се натъкнете на буря той не може да устои на цялото това вълнение.

Изпълнителният директор Роланд Шаргунан ни разведе из галериите на кораба и разкри, че когато се подготвят за бурен ден, служителите използват стреч фолио и влажна хартия по скамейките, за да опазят чиниите и ястията да не се изплъзнат и разпилеят наоколо.

3. Ако обичате да пътувате, намерете си работа на круизен кораб

От Саутхемптън във Великобритания до Южна Африка през Сингапур, екипажът на “Queen Elizabeth II” е стигнал до всяко кътче на планетата.

На работещите за “Cunard” им се плаща за униформата, за полетите до кораба, за медицински прегледи. И ако са на доста дълго пътуване, имат възможност да посетят най-различни държави в почивните дни.

Когато сте толкова близо до другите служители, няма как да не завържете нови приятелства. Дългогодишните служители ни обясниха, че смятат колегите за свое семейство, а някои дори са открили любовта на борда.

4. Има дезинфектанти за ръце навсякъде

Едно от нещата, които човек е склонен да забравя, когато е на такъв голям кораб, е че това е ограничено пространство, от което не можете просто да слезете, когато ви се прииска.

Всички още помнят ужасяващите истории от началото на пандемията за стотици заразени и блокирани на круизни кораби. Но компаниите вече полагат големи усилия за намаляване на риска, поставяйки многобройни пунктове с дезинфектанти за ръце. Те могат да бъдат намерени в почти всяка стая, особено на местата, където се сервира храна.

Ако редовно си миете ръцете и използвате дезинфектант, няма от какво да се притеснявате.

5. Някои хора не напускат кораба с месеци

Ако обичате да ви глезят, тогава няма нужда да напускате кораба. И някои пътници не го правят.

Показаха най-големия круизен кораб в света – нещо чудовищно ВИДЕО

С екстри като фитнес зала, СПА, киносалон и казино, както и факта, че ви приготвят всички ястия, някои хора предпочитат да останат на борда, когато корабът спре в някое пристанище.

Една жена, която беше пропътувала целия път от Саутхемптън във Великобритания, сподели, че не е слизала от 7 седмици и дори е посрещнала Коледа на кораба.“

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай