logo

Срив 2021: От 6 млн. туристи до 45!

Срив 2021: От 6 млн. туристи до 45!

Пандемията съсипа световна топ дестинация и доведе до ужасен антирекорд

Топ дестинациите по света преживяха сериозен спад в туризма заради пандемията от Covid-19. Но почти никоя не понесе толкова тежък удар, колкото обичания индонезийски остров Бали.

Заради строгите мерки по границите и затвореното летище, Бали не посрещна милиони туристи, както всяка година, а едва 45 за 2021 г.

През 2019 г. на острова пристигнаха 6,2 млн. чужденци, а през 2020 – 1,05 млн., съобщава Си Ен Ен.

Защо на Бали при отлив в морето влизат само смелите и глупавите

„Това е най-ниският брой чуждестранни посетители, който някога сме регистрирали“, посочи Ньоман Геде Гунадика, ръководител на туристическото звено на провинция Бали.

Двуцифреното число е за периода януари-октомври 2021 и е потвърдено от централното статистическо бюро на Бали.

Международното летище в Денпасар е затворено за международни полети от близо година и въпросните 45 души са пристигнали с частни яхти. Въпреки че официално летището започна да извършва международни плети на 14 октомври, досега на него са кацали и излитали самолети само за вътрешни полети, най-вече за столицата Джакарта.

За да стъпи на Бали, един чуждестранен туристи трябва да изпълни няколко строги изисквания, свързани с Covid-19. Той трябва да има бизнес виза на стойност 300 долара (в момента не се издават туристически визи), да си направи серия от PCR тестове и да си купи специална здравна застраховка.

Не се докосвайте до тези храни докато сте в Индонезия

Отделно от това цените за полети са много по-високи от обичайното заради липсата на директни полети.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай