logo

Това е най-тихата стая в света: Никой не издържа повече от 60 минути

Това е най-тихата стая в света: Никой не издържа повече от 60 минути

Можете да чуете как костите ви скърцат и кръвта ви бушува във вените

След няколко минути в стаята, изградена от шест слоя бетон с пружини за потискане на вибрациите, чувате собствения си сърдечен ритъм. Става все по-зле и по-зле. След половин час припадате.

Редмонт, Вашингтон. Безеховата камера, изградена така, че да няма отхвърляне на звуковата вълна, е най-тихото място на планетата. Построена е от Microsoft през 2015 г. и е в Книгата на рекордите на Гинес.

Много малко хора могат да останат в стаята дълго време, най-много час. Никой не издържа повече. След няколко минути в стаята, изградена от шест слоя бетон с пружини за намаляване на вибрациите, започвате да чувате собствения си сърдечен ритъм.

Хонконг предлага 500 000 безплатни самолетни билета на туристи от цял ​​свят

Можете да чуете как костите ви скърцат и кръвта ви бушува във вените. Без звук от външния свят пълната тишина се превръща в непоносимо бръмчене в ушите. Тогава има загуба на равновесие.

Най-тихата стая в света е проектирана в продължение на две години.

На този гръцки остров живеят само 2000 души, а изглежда като от приказките

Изградена е от шест слоя бетон и стомана. Под бетона има пружини за гасене на вибрациите. Подът има специално проектирани скоби от фибростъкло, за да отклоняват звуковите вълни, преди да отскочат обратно в стаята.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай