logo

В Швейцария по-закон могат да се самоубият само богатите

В Швейцария по-закон могат да се самоубият само богатите

Според други разпоредби, тук мъжете трябва да пикаят седнали, а децата се водят на повод като кучета

Безупречна европейска държава, в която много хора мечтаят да живеят. Швейцария се отличава не само с чист въздух, отлични ски курорти и световно известните банки, но и с особените си закони, които шокират мнозина чужденци.


Мъжете трябва да ходят по малка нужда седнали

Повечето други мъже ще бъдат изненадани от такова странно правило. В крайна сметка, не всеки обича да прави това, докато седи. Въпреки това, в Швейцария се смята, че да уринираш прав е нехигиенично. Случайният спрей е неприемлив в тази страна. Въпреки че момчетата имат право да стоят в обществена тоалетна по време на този процес, е строго забранено да правят това у дома. Нашият човек веднага повдига въпроса: как правителството узнава за това? Трудно ни е да обясним такъв закон. Швейцарските лекари обаче препоръчват мъжете да уринират само докато седят.

9 правила обяви Гърция за туристите

Категорично е забранено пускането на водата след 22:00 часа в жилищните сгради

Този закон предполага ограничения само в онези къщи, където има лоша звукоизолация. Всъщност нашите небрежни съседи трябва да се учат от отговорните швейцарци. Те се уважават взаимно и се опитват да бъдат тихи от 22:00 до 6:00. Затова не се къпете по това време и още веднъж - не мийте тоалетната. Въпреки това местните жители, които са се сдобили с модерни тихи санитарни тела или подобрена звукоизолация на апартамента, могат леко да „нарушат“ това правило. Основното е да живеете в мир със съседите и да се държите спокойно, в противен случай ще получите глоба.

Египет строи магистрала на 50 см от жилищни блокове

Законодателно е разрешена евтаназията

Това е доста деликатна тема за всички, но за повечето чужденци е трудно да разберат как могат официално да отнемат живота си, като при това платят прилична сума пари. Мненията на различните хора се различават в зависимост от личните обстоятелства, но ключовият фактор тук е, че само финансово осигурено лице може да извърши подобна процедура.


Малките деца се водят като кучета в планинските райони

Нашите грижовни майки ще бъдат ужасени от такъв закон. Въпреки това швейцарците винаги го спазват. В края на краищата те често се намират в подобни местности. Правителството на Швейцария казва, че тази предпазна мярка е помогнала на много родители да спасят децата си. Може би при туризъм в планината тази идея не е толкова лоша.


Искате да ловите риба - вземете лиценз

Рибарите ще бъдат много изненадани, ако трябва да преминат през 9 специални урока и да получат сертификат-разрешение, преди да тръгнат за риболов. Но в Швейцария този закон няма да изненада никого, местните хора се учат правилно да изваждат рибата от куката, за да не й се навреди. Може би са научени на някои други тайни знания, но това може да се обсъжда само лично.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!