logo

За нищо на света не забравяйте да се заредите с тези неща преди да тръгнете за Тайланд

За нищо на света не забравяйте да се заредите с тези неща преди да тръгнете за Тайланд

Съветите ни се основават на споделен опит от туристи посетили тази екзотична страна

Отправяйки се на пътешествие в далечна страна, неизменно възниква въпросът какво да вземете със себе си. Много често туристите повтарят една и съща грешка, взимайки със себе си дрехи и вещи за всеки възможен случай.

От една страна това е правилно - знае ли човек какво може да му потрябва, а от друга страна не е правилно, защото няма да използвате голяма част от багажа.

Затова в нашата статия ще ви разкажем какво точно да вземете за почивката си в Тайланд. Съветите ни се основават на споделен опит от туристи посетили тази екзотична страна.

Азиатска столица е най-посещаваният град в света


Особености на страната

Тайланд се отличава с топъл климат, затова не взимайте множество излишни вещи. В Тайланд цените са ниски и тук можете да си купите всичко необходимо. Не си струва да пълните куфарите с излишни вещи и защото няма да ви остане място за сувенирите и подаръците, които ще си купите.

Преди да ви кажем какво да вземете със себе си в Тайланд, ще започнем с това какво да не взимате. Зимните дрехи заемат много място, а и в Тайланд е достатъчно топло така че няма да са ви нужни. Един топъл пуловер и едно тънко непромокаемо яке за всеки случай са напълно достатъчни.

Няма да ви трябват и всевъзможни чашки, лъжички, ножчета и т.н. - в апартаментите под наем и хотелите има всичко необходимо. Освен това уличната храна в Тайланд е вкусна и евтина.

В хотелите също е налична и стандартната козметика за баня (сапун, шампоан и душ гел).


Лекарства

Струва си да вземете само най-необходимите лекарства, особено ако приемате някое специфично лекарство, без което не можете. Всичко останало го има в тайландските аптеки, които са много на брой и цените са достъпни.

Пълен шок! Лекарство за зъбобол оцвети в синьо кръвта на жена

Опитните туристи препоръчват да си направите и медицинска застраховка. Така в случай на нужда ще имате безплатен лекарски преглед и ще ви изпишат необходимите лекарства.


Аксесоари

Хубаво е да си вземете слънцезащитен крем, защото слънцето в страната е доста силно, а и в магазините трудно се намира слънцезащитен крем с висок фактор. Не забравяйте и афтър сън кремовете, които ще се погрижат за вашата кожа след продължителното излагане на слънце.

Друг важен аксесоар са слънчевите очила, както и маска за плуване и шнорхел ако обичате да се гмуркате.


Пари

Без тях не можем да осъществим пътешествието. Колко пари ще са ни необходими? Има изискване към туристите за налични минимум 700 долара при влизане в Тайланд. Обикновенно не ви карат да ги показвате на границата, но ако имате много печати за влизане в страната, някой път може да поискат да покажете необходимата минимална сума.

Разбира се бюджетът за екскурзията ви може да бъде и доста по-голям, ако обичате да си угаждате, но 700 долара е минимумът.

Не е задължително да имате сумата кеш, оставете в портфейла си определена неголяма сума в банкноти, а другите пари дръжте в банковата си карта. Навсякъде приемат карти "Виза" и "Мастъркард".


Дрехи

Само най-необходимите леки и удобни памучни, дрехи в които да се чувствате удобно в горещините. Хубава шапка, пазеща ви от слънцето, също няма да ви е излишна.


Храна

Както казахме вече, в Тайланд храната е разнообразна, вкусна и евтина. Можете да се насладите както на местната кухня с множество традиционни подправки, така и на стандартна европейска кухня, с която сте свикнали. В супермаркетите също ще намерите стандартните хранитекни продукти като йогурт, плодове, зеленчуци, месо, захарни изделия и т.н.


Джаджи

Ако искате да увековечите най-добрите моменти от ваканцията си, вземете със себе си хубав фотоапарат. Ноутбук или таблет също ще са ви полезни. Те са малки, а и ще ви позволят да държите връзка с роднините.

Неприятната истина – в тези курорти има най-голяма опасност да се натровите с храна


Както се убедихте, за перфектната почивка в Тайланд ще са ви необходими само най- важните вещи, за да ви остане достатъчно място за подаръци за близките, които определено ще ви се прииска да купите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

боц боц

боц боц 24.04.2021 23:13

за бога не яжте нищо от улицата и тайландския масаж не винаги включва секс има си места за това и най важното колкото и да сте як не се отваряйте на улицата тия момчета носят много на бой и костите им са много здрави виждал 2метра германец да яде бой