logo

Малък британски остров обяви необичаен конкурс: „Търсим нов крал“

Малък британски остров обяви необичаен конкурс: „Търсим нов крал“

Трябва да е отдаден и да обича изолацията

На малкия британски остров Пиел е обявен конкурс - властите там търсят някой, който има опит в управлението на ресторант, иска изолация и е готов да приеме титлата крал, пише "Гардиън".

Във Великобритания се отвори една от най-необичайните работни места - местните власти търсят някой, който да управлява ресторанта Ship Inn на остров Пиел.


Недостатъкът на работата са несигурните метеорологични условия, изолацията и дългото работно време. Но от друга страна служителят ще може да се наслаждава на чист въздух, с перфектна гледка към птиците, морето, залезите и изгревите и ще бъде изолиран от шума и тълпите.

Йошкар Ола – забележителният град-менте

Джон Мърфи, който води туристи на острова от четири десетилетия, казва, че този, който получи работата, ще трябва да бъде изключително отдаден на задачата: „Не можете просто да отидете до магазина, когато сте на острова. Трябва да сте отдадени и да обичате изолацията, спокойствието и тишината. "Малцина са тези, които могат и искат."

Туркменистан иска да унищожи най-голямата си забележителност

Остров Пиел се намира на един километър от полуостров Фърнес и до това място може да се стигне с ферибот, който се движи редовно от април до септември.

Властите търсят някой, който ще прекара десет години на острова и ще се премести там през април. След това ще се проведе церемонията по коронацията на новия крал на Пиел.
Мърфи каза пред Guardian, че би искал да свърши работата сам, но смята, че е твърде стар за такова приключение на 73 години. Той обаче посочва, че ще продължи да посещава острова и да разказва на туристите легендите, свързани с това малко градче.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай