logo

Президентът на бедстващото Зимбабве лети с най-скъпия самолет в света, който струва...

Президентът на бедстващото Зимбабве лети с най-скъпия самолет в света, който струва...

Самолетът, с който лети Емерсън Мнангагва, е един от най-скъпите и луксозни в света. Той е лайнер от типа бизнес - джет, изработен на базата на Boeing 787−8 Dreamliner и цената му е около 320 млн долларов.

Само наемът на такъв самолет струва около 74 хиляди долара на час. А ако го запазите за цяла седмица, ще трябва да платите 800 хиляди долара. 

Именно за толкова е б ил нает самолеттъ от президента на Зимбабве, който пътува с него до Казахстан в търсене на инвестиции. При това нивото на хиперинфлация в най-бедната страна на Африка вече достига 230 милиона процента на година.

Пилот разкрива: Какво се случва със самолета, когато го удари светкавица (ВИДЕО)

Но това не е спряло Емерсън Мнангагва да избере най-скъпия самолет на света. 
Известно е, че проектът на интериора е бил разработен от студиото на френския дизайнер Жак Пиержан. 

Този самолет не се нуждае от зареждане в продължение на 17 часа, а максималното разстояние, което може да измине, е 15 789 км.

Пилотите, които се наемат за този самолет, са признати за най-опитните, а стюардесите - за най-гостоприемните. Нивото им се оценява на седем звезди. 

Безценни съвети: как да си резервирате най-евтино полети до всяка дестинация през 2019 година

Максималният брой на хората, които могат да се поберат на борда е 40 пътника. Лайнерът е оборудван и със система за поглъщане на шума, намаляване на турбулентността, унищожаване на бактериите и филтрация на праха.

Самата вътрешна част е 220 кв. метра, които са разделени на спалня, гардероб, столова, гостна и кухня./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай