logo

Ресторант скрои подъл номер на хиляди свои клиенти – и никой не се усети

Ресторант скрои подъл номер на хиляди свои клиенти – и никой не се усети

От компанията посочват, че са постъпили така, „за да започнат разговор“

Верига ресторанти в Нова Зеландия скрои неочакван номер на хиляди свои клиенти. В едно от своите ястия месото беше заменено с вегетариански продукт и никой от тези, които си го поръчали, не забелязал разликата.

Миналия петък от „Хел Пица“ обявиха, че пускат лимитирана серия бургер-пица. В рекламата се посочваше, че върху въпросната пица ще бъде сложено месо от бургер. Над 3000 души са си поръчали интересното ястие.

Шокиращата истина за салатата „Цезар“ (ВИДЕО)

Седмица по-късно от компанията разкриха, че „месото“ всъщност е продукт от растителен произход. Това хвърли в шок клиентите.

Според проучването, поръчано от компанията, 70% консумиралите „бургер-пицата“, казали, че „бургерът“ има вкус точно като месо, а 80% посочили, че били приятно изненадани от откритието, че всъщност са яли растителен продукт.

Твърди се, че 70% от потребителите са посочили, че биха си купили такава пица отново.

От компанията посочват, че са постъпили така, „за да започнат разговор“.

Най-вкусните руладини с изненада в тях

„Много хора моментално са отблъснати от идеята за заместители на месото, затова решихме да не разкриваме, че предлагаме нещо без месо, защото бяхме убедени, че на хората ще им хареса“, обясни генералният директор на веригата Бен Къминг.

„С нарастващия проблем с ресурсите на планетата, трябва да се замислим за алтернативните възможности за храна. Ако тайното добавяне на безмесен продукт към пицата може да насърчи повече хора да мислят по-освободено, с радост бихме го направили“, заяви той.

Не всички клиенти, обаче, са толкова щастливи от номера на пицарията. Някои дори се оплакали, след като от там разкрили какво са направили.

„Това си е абсолютно подвеждане на клиента. Има хора с алергични реакции към определени растителни продукти“, гласи един от гневните коментари във Фейсбук.

Шок в Техеран! Затвориха над 500 ресторанта заради поквара и нелегална музика

„Аз съм веган по здравословни причини. Ако ми направят такъв ши*ан номер, ще подивея. Ако направите такъв ши*ан номер на човек, който яде месо, той има също толкова право да подивее. Хората имат право да решават и да знаят какво искат или не искат да ядат. Това е абсолютен позор и напълно неприемливо“, пише друг.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай