logo

Световноизвестни музеи направиха нещо невероятно за всички приковани вкъщи заради коронавируса

Световноизвестни музеи направиха нещо невероятно за всички приковани вкъщи заради коронавируса

Сбирката е особено подходяща за студенти и ученици, които искат да са напред с материала, въпреки че училищата са затворени

Поставянето в изолация заради разпространението на опасен вирус може да се окаже голямо предизвикателство за човек. След като си осигури нужните хранителни запаси и консумативи за оцеляване вкъщи, пред него изведнъж се откварят и други проблеми.

Мнозина борят скуката с играене на игри, четене на книги или гледане на сериали. За най-депресираните някои платформи с филми за възрастни пуснаха и безплатно порно.

Музеи за туристи със здрави нерви

За тези пък, на които най-много им липсва пътуването и културния живот, Google Arts & Culture обедини усилия с над 500 музея и галерии по света, за да може всеки желаещ да си направи вирутална разходка и да разгледа впечатляващите им експозиции.

С други думи, сега можете да отидете на музей без да ставате от дивана.

В колекцията, която можете да разгледате тук, са включени институции като Британския музей, Музеят на Ван Гог, „Гугенхайм“ в Ню Йорк и стотици други места, на които можете да натрупате страхотни познания за изкуството, културата и науката.

Освен това сбирката е особено подходяща за студенти и ученици, които искат да са напред с материала, въпреки че училищата са затворени.

Вижте кои са най-известните музеи, включени в колекцията, които сега можете да разгледате безплатно.

Британският музей в Лондон – виртуално можете да разгледате Големия двор и Розетския камък с египетските мумии.

Музеят „Гугенхайм“, Ню Йорк – чрез Google’s Street View можете да се изкачите по известното спираловидно стълбище, а след това да откриете невероятните творби на известни автори от епохата на импресионизма, постимпресионизма, модерното и съвременното изкуство.

Националната галерия за изкуство, столицата Вашингтон – в този исвестен американски музей можете да разгледате две онлайн изложби. Първата е на американската мода от 1740 до 1895 година, а втората е колекция на холандския художник Йоханес Вермер.

Музеят Орсе в Париж – виртуално можете да се разходите из тази популярна галерия, където се намират стотици известни творби на френски художници, работили в периода от 1848 до 1914 година. Сред тях са Моне, Сезан и Гоген.

Националният музей за модерно и съвременно изкуство, Сеул – един от най-известните музеи на Южна Корея сега може да бъде разгледан от всяка точка на света. Можете да обиколите цели шест етажа с модерно изкуство от Корея и целия свят.

Пергамски музей в Берлин – това е един от най-големите музеи в Германия и има много какво да покаже, дори само виртуално. Там има множество древни артефакти, сред които Портата на Ищар от Вавилон и Пергамският олтар.

Музеят на Ван Гог в Амстердам – всеки почитател на този трагичен и драматичен творец може да се наслади на работата му виртуално. Тук е най-голямата колекция с картини на Ван Гог – 200 картини, 500 рисунки и над 750 лични писма.

Националният антропологичен музей в Мексико Сити – построеният през 1964 година музей е посветен на историята и археологията на страната от преди испанското нашествие. Има 23 зали, пълни с артефакти, някои от които от цивилизацията на маите.

Туристите в Лондон не плащат за 3 скъпи неща

За съжаление не всички популярни музеи и галерии са включени в платформата. Някои от тях, обаче, полагат самостоятелни усилия да предложат виртуана обиколка на желаещите. Например можете да разгледате Лувъра на официалния му сайт.

Следващата съпка за Google Arts & Culture е да осигури виртуална разходка на известни исторически и културни забележителности.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мина

Мина 15.03.2020 12:10

Браво, браво на тях! А нашите музеи кога ще се включат?

futurehealth

futurehealth 16.03.2020 9:48

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/