logo

Туристите са разочаровани: "Милано е пълен с китайци, Атина е занемарена, този български град е несправедливо пренебрегнат..."

Туристите са разочаровани: "Милано е пълен с китайци, Атина е занемарена, този български град е несправедливо пренебрегнат..."

Пловдив е споменаван в Reddit като една от приятните европейски изненади

Един от най -добрите начини да избегнете туристческите капани на пътуванията е да четете книги или форуми, където пътешествениците споделят съвети, снимки и опит и можете да намерите дискусии за европейските градове, които могат да ви изненадат - приятно или обратното.

Например потребители на Reddit посочват, че Пловдив в България е несправедливо пренебрегван и че е много по-добре да отидете там, отколкото в София.

Дубровник също беше в списъка на градовете, които изненадват неприятно, най вече заради тълпите и липсата на места за излизане, както и Цюрих, заради недостъпните хора.

Форумците съветват да посетите Дубровник през пролетта, когато няма тълпи, цените са по-изгодни и времето е топло.

Потребителят на Reddit Лев Ковач от Австрия препоръчва Париж, Валенсия и Манчестър, но не харесва Атина и Ливърпул.

Зашеметяваща архитектура: Обърнат с главата надолу спа център в Италия с панорамна гледка

„Можете да намерите наистина много интересни места в Атина, но повечето са занемарени, а Ливърпул е сив и депресиращ за мен“, пише Лев.

Леонардо, друг потребител на Reddit, препоръчва Виена, „най-чистият град, който някога е посещавал“, следван от Венеция, независимо от туристите, но Закопане в Полша не се препоръчва на никого.

"Бях изненадан от голямата китайска общност в Милано, както и от най-стария китайски квартал в Европа, където ядях вкусна китайска храна", пише нео-бурдор от Германия.

Този плаж се посещава от хиляди туристи, а е от най-опасните в света

Други членове на форума казват, че китайският квартал в Милано предлага страхотни места за хранене, като La Ravioleria SARP.

„Неапол приятно ме изненада. Въпреки че е хаотичен и мръсен, а трафикът е кошмар, мисля, че е специален, той има много „готина мрежа“ и специална красота. Отрицателна изненада беше Брюксел. Тъй като това е неофициално столица на Европа, жалко е, че някои части от града са пренебрегвани и грозни “, казва потребител на Redit от Германия, който също похвали Варшава, където е живял една година като студент. Той беше изненадан от чистотата на улиците, както и интересния микс от история и модерни характеристики.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Смях

Смях 24.09.2022 10:42

На снимките има само красиви европейски градове, които нямат абсолютно нищо с лайняните български градове