logo

Уникално село в Полша: В Сулошова  - всички жители живеят на една улица

Уникално село в Полша: В Сулошова - всички жители живеят на една улица

Тук е е една от най-дългите улици в страната

Снимка на село от Полша привлече вниманието в социалните мрежи през последните дни и това е Сулошова, където, съдейки по снимката с дрон, всички жители живеят на една улица.

Живописното място на 45 минути от Краков - село Сулошова, благодарение на необичайното разположение на къщите на местните, привлича вниманието в социалните мрежи, като напоследък особено популярни са снимките от птичи поглед.

Сулошова всъщност е една от най-дългите улици в Полша и се простира на площ от приблизително 9 км. Групи от къщи и сгради се простират покрай пътя, а докато е "на земята" не изглежда особено - от въздуха е живописна панорама.

Невероятно приключение: БГ строителни предприемачи стигнаха до Иран с 20-годишна Хонда СНИМКИ

деревня от дрона. село сулошова в краковском воеводстве в южной польше.  красивая деревня с Стоковое Изображение - изображение насчитывающей расти,  польша: 223075447

„6000 души живеят в Сулошова, Полша на една улица“, е надписът към снимката, споделена в Twitter, която е гледана близо седем милиона пъти.

Несправедливо пренебрегнат град в Испания: Ще се насладите на евтина и висококачествена храна и напитки

Живописните гледки и характерното оформление на селските улици не са единствените забележителности на това място.

деревня от дрона. село сулошова в краковском воеводстве в южной польше.  красивая деревня с Стоковое Фото - изображение насчитывающей естественно,  трутень: 223075852

Селото е свързано и с известни забележителности, включително Национален парк Ojcowski и Pieskova Skala - замък на върха на скала от 14-ти век.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Гост

Гост 15.04.2023 12:22

Браво, прекрасно село!