8 изключително красиви града, все едно излезли от приказките

8 изключително красиви града, все едно излезли от приказките

Сред тях е мястото, където е сниман "Властелинът на пръстените"

Тези градове приличат на пейзажи или илюстрации на известни приказки. Странната архитектура и необичайната атмосфера правят тези места прекрасен кът за романтично пътуване.

Матамата - Нова Зеландия

Градът стана известен след снимките на "Хобит" и "Властелинът на пръстените". Правителството на Нова Зеландия решило да остави лелището на хобитите като туристическа атракция. А на главния път на входа на града е инсталирана табела “Добре дошли в Хобитаун”.

Родното място на Борат. Вижте мизерията по селата в Казахстан!

Колмар - Франция

Колмар е перлата на Елзас и туристическа Мека за всички пътници в региона. На фона на обраслото с лози южно подножие, живописният град Колмар има изключително богатство от исторически забележителности.

Банф - Канада

Това място е включено в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Градът е заобиколен от масивни скалисти планини и гъсти иглолистни гори. Има горещи извори и живописни езера. Тихо и спокойно място, което е идеално за отдих.

Портофино - Италия

Портофино е малко рибарско градче, разположено в провинция Генуа. Разположено е в идиличен залив на югоизточния край на планината Портофино, крайбрежието е пълно с елегантни яхти от различни страни, а спокойните води отразяват очарователните къщи с жълт отенък.

Халщат - Австрия

Халщат е древен град с население от само 757 души. Този град е популярен със своите сгради, стари къщи и красиви пейзажи.

Хиляди жители на китайско село изчезнаха за една нощ и никой не знае какво се е случило с тях

Алберобело - Италия

Алберобело е град в провинция Бари (Италия). Символът на града са Трули - малки къщи с винаги коничен покрив. От 1996 г. Труло Алберобело е защитен от ЮНЕСКО.

Шавен - Мароко

Този град е известен със сините си постройки, стените на сградите и къщите са боядисани в небесен цвят. Червените керемида и малката растителност украсяват града, заради яркостта си на синия цвят. Това е много необичайно, и подобен контраст моментално привлича окото.

Ротенбург об дер Таубер - Германия

Един от най-старите градове на планетата. Сградите и конструкциите датират от 17-ти век. Градските власти са много чувствителни към защитата на паметниците на културата. Този град има дълга история, но сега, той се нарича "страхотно кътче на мир и уют".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай