logo

Бузеску - градът на циганите - милионери (СНИМКИ/ВИДЕО)

Бузеску - градът на циганите - милионери (СНИМКИ/ВИДЕО)

Недалече от Букурещ в Румъния се намира малко градче - Бузеску, което смело може да бъде наречено вторият "Бевърли Хилс". Но има една особеност - там живеят само цигани и то цигани - милионери. 

В града с население 5000 души се намират около 800 луксозни къщи, всяка една от които струва поне 2-3 милиона долара. 

Градът, с който румънците се фукат и който си струва да се види

Мястото си има и крал - румънският циганин Флориан Чиоаба. Тази титла се предава от баща на син във фамилията. Под неговата власт са около 300 влиятелни семейства, които съставят клана Колдаш.

Доходът на този клан е огромен - 350 - 400 милиона евро за година, от които 50-80 се дават на краля. Основната част от тезип риходи идват от различен бизнес, просия и контрабанда. 

Обитателите на Бузеску твърдят, че са придобили състоянието си от метал. Преди време те са се славили като едни от майсторите на метални съдове, ръчна изработка, но след пропадането на комунистическия строй много заводи фалират и техният занаят замира. След това, обаче, не пропускат възможността и започват да забогатяват, разпродавайки бракуваното оборудване на заводите.

Независимо от това, че градчето наистина не е голямо, в него всички живеят като милионери. За обитателите на този град се счита за престижно и дори - за задължително да демонстрират високото си равнище и то най-вече чрез златото. То е навсякъде - от зъбите през украшенията до самите домове. 

На улиците може да видите както и скъпи автомобили, както и каруци. Да, местните както и преди обичат да се грижат за животните си и ги отглеждат в задните дворове на иначе супер луксозните си палати. 

Мъжете често заработват извън страната и оставят жените си сами вкъщи да се грижат за домовете и да възпитават децата. Никой не пести пари за домочадието и те имат наистина всичко. Когато детето порасне, му подаряват или автомобил, или къща, а понякога и двете. 

8 ястия, които трябва да опитате в Румъния (СНИМКИ)

Бузеску се счита за столицата на циганите - милионери. Там няма бедни семейства, всяка къща е направена от мрамор и злато. Макар и да изглеждат кичозно, там просто са такива традициите и вкусовете на този народ.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Chujdenka

Chujdenka 04.07.2021 21:21

ONEZI ZIGANI - plashtat li danyzi na dyrjavata ??