logo

Истински бум: Туристите в Европа имат нова любима страна, ето коя е СНИМКИ

Истински бум: Туристите в Европа имат нова любима страна, ето коя е СНИМКИ

Данните показват, че чуждестранните туристи са похарчили 1,55 млрд. евро през първите 6 месеца на годината

Истински бум на туризма става в нова любима дестинация. Повишаването на броя на туристите в Албания през първата половина на 2023 г. води до рекордни приходи от туризъм, предаде агенция АТА, позовавайки се на данни на албанската централна банка - Банката на Албания, предаде БТА.

Данните показват, че чуждестранните туристи са похарчили 1,55 млрд. евро през първите 6 месеца на годината.

Това са най-високите постъпления от туризъм от 90-те години на миналия век и отразяват нарасналия брой туристи в страната през тази година.

Порталът "Наупа Хуака" разкрива голяма тайна за древните цивилизации СНИМКИ

По данни на Банката на Албания средствата, изхарчени от чуждестранните туристи през първата половина на годината, са с 37% повече спрямо същия период на миналата година.

Официалните данни сочат, че чуждестранните туристи са похарчили 930 млн. евро през първата четвърт на 2023 г., с 30% повече на годишна база.

Красив водопад край Пловдив крие камъка на Цар Иван Асен II и невероятна гледка СНИМКИ

По данни на албанския Национален статистически институт броят на чуждестранните туристи, посетели Албания през първата половина на годината, се е увеличил с 33%, достигайки 3 396 932 души.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Mimeto

Mimeto 20.09.2023 22:52

Престанете да рекламирате тази страна. Действителността е много по- различна. ПАРИ ХВЪРЛЕНИ ЗА НИЩО НАСРЕЩА.Рекламирайте България!!!

Сашо

Сашо 20.09.2023 23:20

Нашето Черноморие не го давам за нищо на света. Слизах на плажа на Монако, след това на Генуа отврат караници тясна плажна ивица пълен фалш.

Слонау

Слонау 21.09.2023 7:48

Стига който иска при резаците да ходи не ми ги хвалете препоръчвам Куба особено за мъжете е много здравословно

Sauron

Sauron 21.09.2023 10:28

В Албания е малко по-евтино, но за сметка на това е много по-зле. Инфраструктурата е отчайваща, плажовете са малки и пренаселени (предимно камънаци). Мръсно и няма пречиствателни станции (с малки изключения). Представете си черноморието но 10 пъти по-зле.

explorer

explorer 21.09.2023 13:29

бедна държава която търси внимание. нормално. за тия които не са си показвали носа извън България може и да е лукс, ха ха .