Порталът "Наупа Хуака" разкрива голяма тайна за древните цивилизации СНИМКИ

Порталът "Наупа Хуака" разкрива голяма тайна за древните цивилизации СНИМКИ

Тристепенният дизайн дефинира андския възглед за Вселената: творческия подземен свят, физическия среден свят и ефирния отвъден свят

Древната структура на Наупа Хуака, освен че показва осезаеми признаци на напреднала технология, предлага и странна връзка с други цивилизации по света. Това място ли беше портал, който би свързал древни култури по света?

Мистерията на руините на Наупа Хуака

В Наупа Хуака, която се намира само на няколко километра от Олантайтамбо, в Перу, крие загадъчни древни мистерии, които експертите все още не могат да обяснят.

Има твърдения, че още преди да се стигне до входа на това място, може да се долови мистична златна ера, сякаш на това място се е случило нещо изключително в далечното минало и все още се случва.

След като пристигнете на обекта, не отнема много време, за да осъзнаете невероятното ниво на умения на строителите, които хвърлят въпросите към цялото познание на човечеството за древните цивилизации, главно за техните технологии.

Красив водопад край Пловдив крие камъка на Цар Иван Асен II и невероятна гледка СНИМКИ

Подобно на повечето конструкции на инките, пещерата Наупа Хуака също се намира на голяма надморска височина, като е почти 3000 метра над морското равнище. Но това, което е толкова впечатляващо в тази пещера, е мистериозната структура, която е привлякла вниманието на изследователите - свещена врата към небето.

Той има някои необичайни характеристики, които са невероятни и странни в същото време. Твърди се, че тук се предполага, че се намира древният портал на културата на инките.

Пещерата Наупа Хуака и мистериозните портали

Необикновените претенции и истории за Наупа Хуака възникват главно заради загадъчната архитектура на мястото. Въпреки че се счита за конструкция на инките (тя е силно дискутирана), Naupa Huaca има детайли, които едва ли приличат на други структури, открити в цялата страна.

Входът на пещерата е проектиран в обърната V форма, която се простира в цялата площ. Смята се, че този формат не е избран случайно. Стените на тавана показват микроизрязани детайли, изгладени с лазерна прецизност, за да създадат два различни ъгъла на тавана; тези ъгли са 52 и 60 градуса.

След по-нататъшно проучване, археолозите отбелязват, че има само едно място в света, където тези два ъгъла се появяват един до друг и това е ъгловият склон на двете най-гигантски пирамиди в Гиза, Египет. Това показва връзката между древните произведения, построени от хора в миналото, въпреки че Перу и Египет са на повече от 12 000 километра един от друг.

Построиха психоделична къща-змия, в която нощувката струва 355 евро

Но ъгълът, образуван от тавана, не е най-голямата мистерия на мястото. Мистериозният портал е отдолу, малка сграда, разположена в страничната стена на пещерата. Изследователите нарекоха структурата фалшива врата, защото тя, поне физически, не води никъде.

Поради структурата му е лесно да се забележи, че този портал изглежда е бил манипулиран с напреднали познания, тъй като има практически перфектни линии, остри ъгли и гладки повърхности.

Тристепенният дизайн дефинира андския възглед за Вселената: творческия подземен свят, физическия среден свят и ефирния отвъден свят. Концепцията е идеализирана в чакрата, известна като Андския кръст - най-пълният, свят, геометричен дизайн на инките.

Чакана означава мост или кръст, описвайки как трите нива на съществуване са свързани с куха тръстика - културно споделена концепция в древна Персия, Египет, югозападните Съединени щати и келтския свят.

В допълнение към тази древна врата, до нея има базалтов олтар, съставен от три перфектно изваяни прозореца. Тези характеристики не се виждат само на това място. Няколко древни сгради по целия свят направиха цел да издигнат големи сгради, които се открояват с три прохода, които ще дадат достъп до вътрешността му. Това показва как числото 3 е очаровало нашите древни предци.

Но защо?

Мистериите не свършват до тук. Има още една аномалия, която трябва да се изследва в тази конструкция. Неговите създатели са избрали точната точка в планината с най-висока концентрация на син камък, разкритие на варовикова скала, добре известна със своята магнитна сила.

Същият този камък е използван за изграждането на Стоунхендж, една от най-значимите забележителности в древната история на планетата Земя. Много неразгадаеми мистерии обграждат структури като Наупа Хуака и до днес.

Тогава кой създаде структурите на Наупа Хуака?

Що се отнася до самоличността на архитекта, наистина инката може да бъде отхвърлена. Зидарията на инките бледнее в сравнение както по мащаб, така и по качество. Те просто са наследили и поддържат култура, която вече отдавна е изчезнала по времето им през 14-ти век; дори древните аймара твърдят, че такива храмове са били направени много преди инките.

2 в 1: СПА и сафари – вижте най-доброто място за това в цяла Африка

Стилът на каменната зидария в Наупа Хуака е в съответствие с този, открит в Куско, Олантайтамбо и Пума Пунку, а общото между тези места е митът за пътуващ бог строител на име Виракоча, който заедно със седем Блестящи се появява в Тиуанаку след катастрофален световен потоп, от 9703 г. пр. н. е., за да помогне за възстановяването на човечеството.

Интересното е, че същата група се появява по същото време в Египет като Аку Шемсу Хор - Последователите на Хор - за които се смята, че стоят зад създаването на египетските пирамиди.

Функционирала ли е структурата на Наупа Хуака като древен портал, свързващ се с други части на земното кълбо? Затова ли можете да видите толкова много прилики, почти идентични в няколко древни цивилизации?

Коментирай

Андрей К.

Андрей К. 19.09.2023 22:55

Мястото се нарича Наупа Иглесия.