logo

Мечтаете да минете под дъга? На това място в Перу е възможно СНИМКИ

Мечтаете да минете под дъга? На това място в Перу е възможно СНИМКИ

Наричана още Montaña de Siete Colores (Планината на седемте цвята), тя се намира в Андите, в района на Куско в Перу

Мечтали ли сте някога да влезете в дъга? Оказва се, че е по-лесно, отколкото си мислите.

Всичко, което трябва да направите, е да резервирате самолетен билет до Перу.

Южноамериканската държава е дом на грандиозен набор от природни забележителности, но една от най-ценните е планината Рейнбоу - многоцветно възвишение, придобило широка известност в Instagram.

Наричана още Montaña de Siete Colores (Планината на седемте цвята), тя се намира в Андите, в района на Куско в Перу.

Тайната стая в Мулен Руж, в която можете да спите само 3 дни в годината СНИМКИ

Но какво оцветява планината в толкова много различни цветове? За образуването им е причина ледът, покривал района. Когато започва да се топи, водата се смесва с минералите в земята, оцветявайки пръстта. Червените зони се дължат на ръжда, жълтите на железен сулфид, лилавите са от гьотит или окислен лимонит, а зелените идват от хлорит.

Важно е да се отбележи, че трябва добре да прецените времето, в което да посетите планината-дъга, съветва T+L.

Ретро СНИМКИ разкриват как са изглеждали Малдивите преди масовия туризъм

Пет малко известни места на Витоша, които можете да посетите през уикендаНа Витоша можете да откриете някои слабо популярни забележителности, от които ще научите нещо ново, а в същото време ще се измъкнете от навалицата

Най-добре е да планирате пътуването си през по-топлите месеци, когато е малко вероятно да има дъжд или сняг, защото това ще направи пътеката по-трудна за изкачване, а цветовете ще бъдат по-бледи. В същото време супер слънчевите дни или правенето на снимки около пладне вероятно ще навредят на качеството на снимките ви заради излишъка от светлина.

Най-доброто време за посещение е сутрин или вечер, веднага след изгрев или точно преди залез. Екскурзоводите съветват да планирате посещение между март и ноември или от юни до август, когато е вероятно небето да е синьо, а времето приятно.

За да стигнат до планината, пътешествениците трябва първо да се отправят към Куско. От града посетителите имат два до три часа път с кола до Питумарка. След това трябва да си проправят път до Кесоюно, за да започнат похода. Той е доста предизвикателен, така че не се препоръчва за начинаещи туристи.

Другото важно нещо, което трябва да запомните, е, че планината се намира на сериозна надморска височина - 5200 метра, така че бъдете подготвени, като си носите много вода и отделите време за изкачване и спускане.

Според AllTrails, маршрутът се простира на общо 10 км и отнема средно 3 часа и 11 минути, за да се измине. 

Как да направите най-добрата снимка?

Много от снимките на планината Рейнбоу в социалните мрежи вероятно са силно редактирани. Въпреки че планината със сигурност е прекрасна, вероятно на място няма да може да се сравнява с това, което виждате онлайн. Така че бъдете подготвени цветовете да бъдат много по-меки, но със сигурност си струва да ги видите в реалния живот.

Що се отнася до това как да направите най-добрата снимка, добра идея е да се отправите на поход в ранните сутрешни часове или около здрач. Това не само ще ви осигури приятни температури, но и ще ви гарантира най-добрата светлина. Тези периоди от деня са известни като „златен час“ и са любими на фотографите.

След това помислете за изтегляне на приложение като Lightroom, което ще ви позволи деликатно да редактирате изображението. Вместо да променяте напълно цветовете, опитайте да добавите малко контраст и леко да увеличите експозицията.

Помислете и за различни начини за заснемане на преживяването. Опитайте да снимате екстремно близък план на земните цветове. Направете кадри на някои от туристите и местните жители, които срещате по пътя си (с тяхното разрешение, разбира се), или помислете как можете да съпоставите синьото небе с многото цветове на планината.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

PaulaFox

PaulaFox 21.05.2022 18:08

❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062