logo

Мистичната сила на езерото Байкал, която поразява чужденците СНИМКИ

Мистичната сила на езерото Байкал, която поразява чужденците СНИМКИ

Гости от чужбина разнасят наистина възторжени отзиви от езерото Байкал. Те разказват с какво ги е поразило красивите му и мистични води.

За много чужденци пътуването до езерото Байкал е истинско приключение. Най-малкото заради разстоянието, което трябва да преодолеят, за да стигнат до езерото. Но, съдейки по отзивите, такъв принудителен поход си заслужава, защото гостите от чужбина носят наистина ентусиазирани отзиви.

И разказват по какъв начин са били поразени от мистичната сила на Байкал. 

Мистично преживяване, което не може да се опише с думи

Природните красоти на езерото Байкал правят зашеметяващо впечатление на гостите от чужбина. Абу описва пътуването си като нищо по-малко от „мистично преживяване, което не може да се опише с думи“ и подчертава, че езерото има „зашеметяващи гледки и красиви залези през лятото“.

Невероятен, но страшен феномен в езерото Бариеса поглъща всичко ВИДЕО

Rasa M от Кънектикът смята това за едно от най-красивите места в света, като този пътешественик е посетил повече от 60 страни в живота си. Wacshl от Аржентина дори препоръчва „да прекарате цял ден там, за да видите залеза – това е просто незабравимо“.

Мащабът на Байкал впечатлява и чужденците. Аксел-Спрингер от Берлин уместно нарече Байкал океанско езеро. Рикардо от Уайоминг отбелязва, че само като дойде в самия Байкал, човек може да оцени истинския му мащаб и величие.

Вода, пронизваща костите

Подобно на много руснаци, чужденците смятат водата в Байкал за твърде студена, но това не спира тези, които искат да плуват в свещеното езеро. Пътуването не трябва да се оказва напразно. 

Дървени колиби и приветливи хора

В сравнение с руснаците, чужденците оставят много по-малко лоши отзиви за инфраструктурата на Байкал. Освен това регионът се опитва да се развива. Панайотисб от Гърция отбеляза, че тук „дървените колиби растат като гъби, а колони от джипове пълзят наоколо като гъсеници“.

Защо на красивите жени им е строго забранено да посещават Армения?

Запознаването с местните остави много от чужденците приятни спомени. Гринаска от Сингапур пише, че хората тук „въпреки че не говорят английски, са много приятелски настроени, учтиви и услужливи“.

Мистичната сила във въздуха е неописуема

Общото впечатление от пътуванията до Байкал сред чужденците обикновено е ентусиазирано. Освен това всеки успява да отбележи нещо свое, което може да не е хванало окото на другите. За Travel_Uwe от Германия Байкал означава „много комари, които не са хапали“. Тор Александър от Германия отбеляза, че Байкал е „не само езеро или района около него, но и хора, природа и климат“. А Сатчидананда Б от Бразилия пише, че в Байкал „природната красота е невероятна, местната култура е много интересна, но мистичната сила във въздуха е неописуема“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай