logo

Нещо страшно се случва под Африка, зловещ тътен плаши местни и туристи

Нещо страшно се случва под Африка, зловещ тътен плаши местни и туристи

Сеизмичната активност под континента е изключително силна

Жителите на източното крайбрежие на Африка описаха наскоро, че са станали свидетели на странно явление, което ги уплашило. Те започнали да чуват зловещ, страшен тътен. 

Учените, изследвали явлението, обяснили, че необичайният тътен, който безпокоял жителите, идвал от глубините на океана. Според тях шумът бил заради сеизмични вълни, които се разпространявали в продължение на 20 минути. 

Най-странно от всичко било, че обикновената апаратура, използвана в такива случаи, не можела да засече сеизмичната активност. 

7 от най-мрачните места в света, напомнящи сцени от филми на ужасите

Френски изследователи били едни от първите, които проявили силен интерес към явлението, след което разкрили и своето мнение за случващото се. 

Най-бедното племе в Африка - ходят голи не за друго, а защото нямат какво да сложат

Самата аномалия можела да бъде наблюдавана край остров Майота и имала низкочестотни импулси. Има мнения, че те са станали след силно земетресение, започнало от недрата на океана. Освен това учените добавили, че остров Масота е започнал да потъва с по 9 мм всяка година. 

Учените смятат, че необичайният тътен е предизвикан от разтопена магма. Те предупреждават, че явлението, което са изследвали, е изключително опасно и може да се стигне до голям, природен катаклизъм. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай