logo

Талин изненадва. Красив и евтин град, а ресторантите са учудващо  добри

Талин изненадва. Красив и евтин град, а ресторантите са учудващо добри

Изненадващите хранителни атракции и духа на Средновековието в столицата на Естония се оказаха голяма изненада за българин озовал се в Талин на командировка.

Ето къде са най-големите съкровища на Европа (ВИДЕО)

Не очаквах нищо от този град, но това, което видях, беше изумително. Талин - това е очарованието на тесните калдъръмени улички, червените керемиди на къщите, което приличат на играчки, палубата за наблюдение с чайки, соленият вкус на Балтийско море. Но най-важното е, че старият Талин е невероятно място, където се е запазил духът на Средновековието: крепостни стени, улични лагери и търговци на храни, ресторанти, овеяни с легенди.

Талин, покрит със снежен декемврийски сняг, във великолепието на гирляндите, е магия.

Заради секс тормоз в тази страна пускат автобуси само за жени

Пристигайки в Талин, задължително трябва да посетите Стария град. Той е пълен с хостели, където можете да наемете легло за 65 лева за уикенда (две нощи), можете да отседнете в хотел със закуска, започвайки от 158 лева, за 530 лева можете да наемете апартамент със сауна в самия апартамент.

Но дори и да сте си взели жилище със закуска, силно препоръчвам да пиете кафе в Саяканги. Рано сутринта след църковната служба, местните жители се събират да обсъдят последните новини, да поклюкарстват. Тогава те обикновено пият вкусно кафе - не забравяйте да опитате горещата напитка с ликьор Vana Tallin. И ядат сандвичи от 1,50 до 4,5 евро. Те са големи и много засищащи. Тънки парчета сив хляб с пастет, прясна риба, зеленчуци, билки, масло - опитайте няколко наведнъж!

За да намерите кафенето Saiakangi Kohvic, трябва да тръгнете от площада на кметството в малка алея до старата аптека в посока към ресторант "Балтазар".

Раят, който сме си заслужили: Мръсната тайна на известните курорти

Най-добрата хранителна атракция на града е обяд в хана "Три дракона". Той се държи от три жени, които управляват всичко тук. Жените ловко и свободно  разговарят с посетителите на три езика: естонски, руски, английски. Тук поръчайте яхния и пайове - ще ви струват по-малко от десет евро. 

Ще ядете от глинени съдове, без прибори и дори без светлина - под средновековните сводове, заобиколени от свещи. Когато очите ви свикнат с тъмнината, потърсете кацата, която със сигурност е наблизо. В нея е пълно с кисели краставички, които могат да се консумират в неограничени количества.

Естония е една от бюджетните опции, за да видите нещо различно от обикновените туристически дестинации. 

Сред другите хранителни атракции е чесновият ресторант "Балтазар", където чесънът е пържен, задушен, варен, пушен, маринован ... В менюто, чесън супи, гарнитури, консерви. Винаги трябва да опитате сезонна храна - тъй като тиквите все още са добри през декември, поръчайте сладка супа от индийско орехче и чесън.

Не забравяйте да изпробвате фирменото блюдо на Балтазар на горещ тиган, където всичко се напръсква, цвърчи и директно влиза в устата ви. Резервирайте маса предварително, за да седнете до прозореца, от където се открива най-добрата гледка към площада на кметството. Ще дадете около 10-12 евро за вечеря и ще се влюбите в Талин.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай