logo

Това е най-амбициозният строеж на хотел в света, но има един недостатък (СНИМКИ)

Това е най-амбициозният строеж на хотел в света, но има един недостатък (СНИМКИ)

Вече ви разказахме за това как изглежда един най-обикновен апартамент в Северна Корея. Страната, която продължава да бъде забулена в тайна и информационна изолация. 

И докато обикновените хора живеят наистина на ръба, в Северна Корея се отделят огромни суми за грандиозни проекти. Един от тях е този странен хотел, който така и не е пуснат в експлоатация.

На пръв поглед може и да ви се стори, че това е кадър от фантастичен филм, но това не е така, а е наистина реално място. Сюрреалистичната постройка е хотел в Северна Корея, който така и не е довършен и не дочаква своето откриване. 

Турист направи тайни СНИМКИ в супермаркет в Северна Корея и показа невероятни неща

Извисяващата се сграда съвсем заслужено може да бъде наречена една от съвременните забележителности на севернокорейската столица, но в нея не могат да бъдат настанявани туристи. 

Сградата се нарича Рюгьон и по замисъл е трябвало да се превърна в най-високия хотел на света, заемайки седмо място сред всички небостъргачи.

Сега тя е все още 46-та по височина сграда в Азия и 59-та в света. Но все още е единственият хотел, в който има над сто етажа - 105.

Площта на хотела е почти 400 хиляди кв. метри. Това е съпоставимо с размерите на 67 футболни игрища. 

Сградата се състои от три крила, които се събират в центъра. Широчината на всяко едно от тях е 18 метра, а дължината - 100 метра. 

Особено интересен е 40-метровият връх на сградата. Той се състои от осем въртящи се и шест неподвижни етажа.

Според плановете вътре в самия хотел трябвало да бъдат разположени 3 хиляди стаи, седем ресторанта с изглед към Пхенян, казина и нощни клубове.

Проектът действително би могъл да стане световна легенда без аналог. И именно това била основната задача на корейските архитекти - да докажат на света, че те са способни да постигнат такива високи нива в строителните технологии. 

Оказва се, че има и по-затворена страна от Северна Корея, ето коя е тя

Хотелът Рюгьон има необикновена история. Строителството му започва през 1987 година, откритието на хотела било планирано след две години за деня на Световния фестивал на младежта и студентите. 

По-голямата част от проекта била наистина реализирана, но заради финансовата криза и проблеми с липсата на средства строителството било преустановено. 

През 2008 година е подписан договор с египетска компания за реконструкция на недостроената сграда. През 2015 година хотел Рюгьон бил построен, но така и не бил открит. Оказало се, че корпусът на 8-етажния връх бил построен от некачествени материали и това попречило сградата да бъде въведена в експлоатация. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай