logo

Запознайте се с тробрианките - момичетата, които бият и осакатяват мъжете си от любов!

Запознайте се с тробрианките - момичетата, които бият и осакатяват мъжете си от любов!

Запознайте се с тробрианките. Те са мили момичета и живеят на остров Тробриан на изток от Нова Гвинея. Това е много интересен народ, отдавна известен със свободата на нравите си. 

Но има един много интересен и кръвожаден обичай.

Изборът на партньор е предоставен на жените. И да, не мъж, а именно партньор, който после може и да стане съпруг, а може и не. Този народ действително има много свободни нрави. 

За тази цел редовно се устройват многолюдни сборища. На площада се събират младежи, които пеят песни. Около тях се събират момичетата, които ги коментират с неприлични шеги. Но това не е всичко. В един момент изборът е направен и момичетата вадят предварително приготвени раковини с остри краища и се нахвърлят върху избраниците си. 

Жесток матриархат! В кои страни хората съжаляват, че са се родили мъже

И то не с цел да ги прегърнат и целунат, а с явното намерение да ги пребият и осакятат. Удрят ги, ритат, блъскат и всичко е съвсем насериозно. Мъжете получават истински рани. Нещо повече - смята се, че колкото повече момичето бие един мъж, толкова повече го обича. 

Това е воин от племето Мурси в Етиопия. Вижте какъв печален вид има, независимо от внушителните дрехи и оръжие. И това не е чудно, защото той е женен за жрица на смъртта и не само той. Всичките мъже в това племе са женени за жрици на смъртта. 
Всяка вечер те упояват мъжете си с наркотични вещества, давайки им и смъртоносни отрови (мъжете знаят това). 

Ако отидете на този посещаван от туристите остров, рискувате да ви изядат канибали!

После жените се събират в къщата на върховната жрица, провеждат специални обреди, на които вероятно и се решава кой от мъжете тази вечер ще умре. 

След обреда върховната жрица минава по всички домове и вкарва в устата на спящите мъже противоотрова. В дома на тези, които трябва да умрат, се рисува бял кръст. 

Ето как изглеждат жриците на смъртта от народа Мурси, а от тази чинийка, поставена в долната устна мъжете доброволно облизват отровата. 

И ако това ви се струва ужасно, има и друг обичай, който много мъже ще сметнат за по-лош от смъртта. 

Пак в Етиопя, но в североизточната част на страната живее племето Гала. Занимава се със земеделие и пасе добитък. То има три брачни ритуала. И ако първите два не се отличават с нищо особено, третият, който се казва "арсена", е абсолютно уникален. 

Представете си млад и неженен мъж, който спокойно излиза от родния си дом и вижда как на прага седи момиче. Тогава той разбира, че е дотам. Работата е там, че в племето Гала момичето сама има право да си избере бъдещия мъж и да му направи предложение. За това е достатъчно просто да застане пред вратата му. 

Дори и да обича друга, той няма право да откаже и щом види момичето, седящо пред вратата му, разбира, че съдбата му е решена и неговите желания нямат никакво значение. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай