logo

Град на брега на Йонийско море: Открийте европейския Бали на най-неочакваното място на Балканите

Град на брега на Йонийско море: Открийте европейския Бали на най-неочакваното място на Балканите

Той е една от най-добре пазените тайни на континента

Дерми е град на брега на Йонийско море и се намира по средата между Валона и Саранда.

Докато много хора се тълпят на туристическите плажове на Гърция и Италия, други вместо това резервират пътуване до атрактивния град, известен като една от най-добре пазените тайни на континента.

Скритият скъпоценен камък, подобно на Бали, става все по-търсена дестинация заради своите кристално чисти плажове, зашеметяваща природа и луксозни барове, хотели и ресторанти.

Дерми се намира на малко повече от три часа път с кола южно от Тирана, столицата на Албания, и градът може да се похвали с пет километра красива брегова ивица с невероятни плажни клубове.

Цял свят чете за Несебър, милиони научиха за неговите богатства

Това, което не трябва да пропускате тук, е да се насладите на панорамната гледка към искрящите води на Йонийско море в Sanur Beach House, която е вдъхновена от популярните плажове на Бали.

Крайморската алея се простира по цялото крайбрежие в град Дерми, а гостите са привлечени и от природата, която е напълно запазена и интересна за разглеждане около града.

Какво да посетите?

В допълнение към красивите плажове, които са основното предимство на това място, наблизо има и различни туристически атракции. Дерми може да бъде интересен, ако искате да посетите манастири, като манастира Свети Теодор, но също така и природни красоти като пещерата на пиратите.

Не бива да пропускате и залива Джипе, където можете да се разходите през дълъг 4 километра каньон и да посетите високия 75 метра водопад Петасма.

Вдигнаха двойно тарифата за годеж на балкона на Жулиета

Как да отидем там?

Можете да стигнете до Дерми с кола, автобус или самолет през Тирана или Корфу. Освен с лодки, можете да стигнете до Дерми и с местни автобуси от Саранда и Химара.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай