logo

Каменна кула, два пъти по-висока от Айфеловата: Място, на което никой не може да се изкачи

Каменна кула, два пъти по-висока от Айфеловата: Място, на което никой не може да се изкачи

Този „каменен старец“ се намира на около 700 мили североизточно от Сидни

Австралийският Еверест е висок почти колкото две Айфелови кули и хора от цял ​​свят мечтаят да го покорят.

Най-високата каменна кула в света изглежда като точка в Тасманово море и се намира на "ръба" на Тихия океан между източния бряг на Австралия и остров Тасмания на запад, Нова Зеландия, Норфолк и Нова Каледония на изток.

Тези, които я срещнат, трудно могат да повярват колко огромна е тя. Със своите 562 метра, издигащи се от голямото синьо, пирамидата сякаш докосва облаците.

Вижте коя е зловещата къща на "българския Рокфелер"

Почти два пъти по-голям от Айфеловата кула, този „камен старец“ се намира на около 700 мили североизточно от Сидни. Пирамидата всъщност е изстинал вулкан, чийто връх е останал над водата и е бил за последно активен преди 7 милиона години.

Птици, риби и други морски обитатели го обитават оттогава и привлича вниманието на моряци, пилоти и планинари, които мечтаят да се изкачат до върха. Първият човек, за когото се знае, че е видял тази огромна кула, е Хенри Бол, който я кръстил на себе си. През 1788 г. Хенри плава с кораба Suplay, превозвайки имигранти до Норфолк.

Книжното кралство – реално място със собствен крал, където ще се удавите в книги

На около 20 мили от пирамидата се намира остров Лорд Хау, от който лодките често се отправят към пирамидата, за да се възхищават на нереалистичните й размери. Само няколко алпинисти досега са успели да се справят със силните вълни, за да се изкачат до върха на пирамидата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай